Pravilo vezano za 5 izmena važiće i sledeće sezone, ali to ne znači da ćemo ga gledati u Superligi!

Svaki organizator određenog takmičenja donosiće odluku posebno

  • 0
Željko Gavrić, Mirko Ivanić Foto: Marko Jovanović

Međiunarodni odbor fudbalskih asocijacija (IFAB), telo koje određuje fudbalska pravila, donelo je u sredu popodne odluku da će pet izmena tokom utakmice moći da se obave i sledeće sezone!

IFAB je ovu odluku za sezonu 2020/21 obrazložio time da je zdravlje igrača najbitnije, ali ono što je najbitnije jeste to da će svaki organizator određenog takmičenja donositi odluku posebno.

A legende engleskog fudbala - Geri Nevil i Džejmi Karager - već su zatražili od Premijer lige da ne prihvati pet izmena i da se vrati na tri. Podsetimo, pravilo od pet izmena se trenutno koristi u PL (ali i u ostalim svetskim takmičenjima) do kraja sezone zbog pandemije korona virusa.

- Ovo je glupost. Premijer ligo, molim te ostavi pravilo od tri izmene - napisao je Karager na Tviteru, dok je Nevil dodao:

- Ne sviđa mi se i ne slažem se sa ovom idejom od pet izmena!

Ostaje da se vidi kako će reagovati i Superliga Srbije koja bi trebalo da počne 1. avgusta. Podsetimo, u poslednja četiri kola, kao i u mečevima u Kupu, SL je takođe dozvolila pet izmena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA