≫ 

Još jedan udar iz Španije na Siti posle odluke CAS-a: Svi znamo šta oni rade, to zna ceo svet

Ne stišava se bura psoel odluke CAS-a da ne suspenduje Siti iz Lige šampiona

  • 0
FK Mančester Siti Foto: AP/Tanjug

Mnogo je nezadovoljnih odlukom Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), koji nije sankcionisao Mančester siti zbog kršenja finansijskog fer pleja.

Građani su dobili kaznu od 10 miliona evra što su mnogi protumačili kao kompromisno rešenje u čitavom slučaju i farbanje očiju javnosti kako je, eto, CAS ipak kaznio engleski klub.

Jedan od najglasnijih kritičara ovakve odluke je predsednik Fudbalskog saveza Španije Havijer Tebas koji je, nakon inicijalne reakcije, u novom osvrtu na ovaj slučaj, bez dlake na jeziku izneo svoje viđenje krajnje kontroverzne odluke Suda.

- Mančester siti će igrati u Ligi šampiona naredne sezone ne zato što je postupao ispravno, već zato što je CAS doneo pogrečnu odluku - "u metu" pogađa Havijer Tebas, pa dodaje:

- Činjenica je da je CAS kaznio Siti sa 10 miliona evra, a u medijima čitam da je to zbog toga što Siti nije sarađivao sa UEFA po propisima. Zbog čega nije? Da li kriju dokumente? Želeo bih da vidim to konačno rešenje Suda, ako je moguće. Kao što nikad nismo videli ni dokument u vezi sa slučajem Pari Sen Žermena ni posle toliko vremena. Ali kada jednog dana budem pročitao dokument za slučaj Sitija, reći ću ono u šta sam i danas ubeđen: Mančester siti nije poslovao prema pravilima - dodao je Tebas.

Imao je prvi čovek španskog fudbala poruku i za CAS, uejdno i za UEFA i FIFA.

- Sud u Lozani ne bi smeo da rešava sporove u fudbalu. Siti.. Pa svi dobro znamo šta oni rade! Čitav fudbalski svet zna šta oni rade. Zapravo, kad je presuda izrečena, nikoga to nije iznenadilo. Viim da su neki, poput Murinja i Klopa, protestovali na ovavu odluku Suda... Svi znamo da i oni žele da preskoče finansijski fer plej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA