≫ 

Grčevita borba za 30 miliona evra: Junajtedu preti katastrofa ako se ne plasira u Ligu šampiona

Engleski velikan na velikom ispitu

  • 0
Nemanja Matić Matića i društvo očekuje težak posao; Foto: Tanjug/AP

Engleski premijerligaš Mančester junajted izgubiće oko 30 miliona evra od svog sponzora Adidasa ukoliko se ne plasira u Ligu šampiona na kraju ove sezone.

Posle remija sa Sautemptonom na Old Trafordu (2:2), "Crveni đavoli" su dospeli u opasnost da drugu sezonu uzastopno ostanu bez plasmana u elitno takmičenje, što bi izazvalo velike finansijske potrese u klubu.

Junajtedov ugovor sa poznatom nemačkom kompanijom za proizvodnju sportske opreme je drugi najveći u Engleskoj posle Liverpulovog "mega ugovora" sa Najkijem vrednog blizu 90 miliona evra po sezoni.

Zanimljivo, da su engleski velikani uprkos atraktivnom tržištu po zaradi daleko iznad španskih, Reala i Barselone, koji od svojih sponzora inkasiraju godišnje preko 100 miliona evra.

Zato će Mančester junajted imati težak posao u naredna tri kola kada gostuje Kristal Palasu, zatim dočekuje Vest Hem i na kraju gostuje direktnom rivalu za Ligu šampiona Lesteru, koji je odigrao sjajnu sezonu.

Neuspeh u trci pogoršao bi i poziciju Mančester junajteda i na trasnsfer pijaci jer Ole Gunar Solskjer ne bi mogao da računa na unosan budžet za kupovinu novih igrača. Zato njegov tim vodi ovih dana odsudne bitke i za budućnost.

Nema izbora za Mančester Junajted – ako želi u Ligu šampiona mora da pobeđuje. A večeras (21.15) gostuje Kristal Palasu, koji je u lošoj formi i jedva čeka kraj sezone. Dvojka je 1,35, a pobeda Junajteda bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kristal Palas – Mančester Junajted.

Video: Matića s klincima obezbeđenje zaustavilo pred svlačionicom Portugala, ali mu je Ronaldo poslao dres

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA