≫ 

Slikao se u dresu najvećeg rivala i upao u probleme: Mladi Velšanin napravio kobnu grešku

Njihovo fudbalsko rivalstvo najveće je u Nemačkoj

  • 0
Rabi Matondo, Šalke Sporna fotografija Rabija Matonda; Foto: Instagram/Rabbi Matondo

Mladi velški fudbalski reprezentativac i prvotimac Šalkea Rabi Matondo (19) našao se u problemima nakon što je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se vidi kako vežba u dresu najvećeg rivala Borusije iz Dortmunda.

Njegov post na Instagramu izazvao je oluju komentara biesnih navijača, ali i nekolicine bivših igrača kluba iz Gelzenkirhena, a oglasio se i sam klub.

- Rabi ima samo 19 godina, ali to nije smeo da učini - poručio je portparol kluba Johen Šnajder.

Nije Matondu pomogla ni činjenica što je nosio Borusijin dres Džejdona Sanča, svog velikog prijatelja s kojim je trenirao u akademiji Mančester Sitija pre nego što su se preselili u Nemačku. Jedan u Šalke, a drugi u Borusiju.

Mladi Velšanin je ubrzo obrisao objavu i izvinio se navijačima.

- Tužan sam i razočaran što sam izneverio sve povezane sa Šalkeom - napisao je Rabi na Instagramu.

- Bio sam naivan i obukao sam dres mog bliskog prijatelja. Nosio sam ga samo zbog Džejdona. To nije imalo nikakve veze s Dortmundom - dodao je fudbaler.

Matondo je u Šalke stigao u avgustu 2019. godine potpisavši ugovor na 4,5 godine uz obeštećenje od 11 miliona evra. Ove sezone je postigao dva gola na 20 nastupa.

Gelzenkirhen i Dortmund su udaljeni svega 35 kilometara, a njihovo fudbalsko rivalstvo najveće je u Nemačkoj. Otuda i ogroman bes među navijačima Šalkea koji su poznati kao ratoborni pa bi mladi Matondo trebalo da ih se kloni neko vreme.

Real Madrid večeras (21.00) može da potvrdi titulu šampiona Španije. Ako savlada Viljareal, sve je gotovo, a kvota na to je 1,40. A trijumf Reala sa dva ili više golova razlike (Hendikep pobeda) nosi kvotu 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid – Viljareal.

Video: Drinčić otkrio da li ga više vole navijači Vojvodine ili Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA