Partizan hoće da obori na sudu titulu Zvezde: Priprema se tužba u Lozani zbog skraćivanja prvenstva!

Crno-beli uveliko rade na pripremanju tužbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS)

  • 61
Zalba FK Partizan, Zvezda titula

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press/Profimedia/AFP

Crvena zvezda je upisala 31. titulu ove sezone i treći put uzastopno osvojila prvenstvo, ali prema najnovijim informacijama, bitka za šampionski pehar će se voditi i "van terena", nakon što je prvenstvo završeno.

Potpredsednik Partizana, Vladimir Vuletić, u prepisci na Tviteru sa predsednikom Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirkom Poledicom, poručio je da crno-beli pripremaju tužbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, nakon odluke Fudbalskog saveza Srbije da zbog korona virusa skrati prvenstvo i da se plej-of ne odigra.

Telegraf je proverio ovu informaciju i dobio potvrdu da Partizan zaista uveliko radi na pripremanju tužbe u Lozani, gde će pokušati na sudu da obori Zvezdinu titulu i odluku Fudbalskog saveza Srbije da se prvenstvo skrati i da se plej-of ne odigra.

 

Crno-beli ističu da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj je prvenstvo skraćeno, a da su u svim ostalim lige nastavljene kako je planirano, ili su odmah prekinute.

Ipak, da bi došao na CAS, Partizan prvo mora da prođe sve više instance na nacionalnom nivou.

Podsetimo, Partizan je već vodio jednu bitku na sudu protiv Crvene zvezde povodom priznavanja titule iz 1946. godine. Na kraju je pravna komisija FSS odlučila da Zvezdi prizna titulu, koja je na kraju te sezone dodala i treću Zvezdicu jer je umesto 29, zbog titule iz 1946. godine mogla da upiše i 30. titulu.

Crno-beli i dalje ne priznaju tu odluku, na semaforu u Humskoj redovno na derbijima ostavljaju grb Zvezde sa dve zvezdice, a najavljeno je da će i odluka da se prizna Zvezdina titula iz 1946. godine biti osporena u žalbi na višoj instanci.

Video: Pogledajte kako je Vuletić bio besan nakon priznavanja Zvezdine titule iz 1946.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    16. jul 2020 | 20:58

    2010 godina pogledajte kada je Tadić Vujošević dacic partizan u svim sportovima dupla kruna.i to nije aparthejd.ali mi ove godine samo u fudbalu i to je aparthejd.nismo u kosarci,rukometu,odbojci,vaterpolu.tako i titule 1986 svi namestili.jedino oni kao nisu.1987 zavrseno prvenstvo i posle toga vraceno sest bodova.1999 osam kola do kraja dva boda i partizan prvi.i svi cute.prekinuto prvenstvo.zvezda u nijednom sportu nije bila prvak te godine.sve partizan jedino ne u kosarci.buducnost.zvezda jednu pobedu manje.i sad se bune zbog korone.sve je ovo bilo posle bombardovanja.sto niste ponisti li prvenstva posle bombardovanja.

  • tihi

    16. jul 2020 | 15:00

    mozda ce i vosu da tuze za kup?!!!????

  • yony

    16. jul 2020 | 15:00

    Dajte im pehar na jedan dan da ih zelja mine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA