Reč autoriteta iz Čukaričkog: VAR što pre, biće pogubno ako se odloži početak sezone

Brđani su od starta zagovornici video nadzora na utakmicama Superlige, kaže sportski direktor Nenad Mirosavljević, koji je izneo stav na još nekoliko aktuelnih tema

  • 0
dragan mirosavljević

Foto: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog nalaze se na pripremama, baza je Zlatibor, gde ekipa, osim što brine o brušenju forme pred start sezone, ima još jednu važniju obavezu - da čuva sebe i druge od korona virusa.

Neobične pripreme nadgleda i sportski direktor kluba Nenad Mirosavljević.

- Za sada sve ide po planu, ono što je najbitnije svi igrači su zdravi, kao i kompletan stručni štab. Pridržavamo se svih instrukcija i preporuka Vlade Republike Srbije, kao i osoblja hotela "Buket", u kojem smo smešteni. Nosimo maske, koristimo dezinfekciona sredstva. Moram da pohvalim i uslove koji su dosta dobri, teren na kojem treniramo, hotel... - kazao je u razgovoru za klupski sajt Mirosavljević, koji je podvukao da je briga o zdravlju kompletnog tima najvažnija od svega drugog.

- Vodimo računa pre svega o zdravlju igrača. Situacija je delikatna u čitavoj zemlji. Momci su dobili preporuke da što manje idu do centra Zlatibora, da ne budu u kontaktu sa drugim ljudima, zbog predostrožnosti.

Početak prvenstva predviđen je za prvi dan avgusta, ali postoje jake naznake, a to je pogoršana epidemiološka slika u zemlji, da će doći do odlaganja.

- Situacija se menja bukvalno iz dana u dan. Iskreno se nadam da će Super liga početi na vreme, da će se sve smiriti u dogledno vreme, ali ne možemo da budemo sigurni u to. Već smo bili u situaciji da prekidamo prvenstvo, ako se to ponovo dogodi, bilo bi problematično, da ne kažem pogubno.

Čukarički

Foto: FK Čukarički

Neizbežna tema je i video tehnologija na srpskim terenima koja je, da se pita Čukarički, trebalo odavno biti uvedena.

- Iskreno se nadamo da će biti tako. Od početka smo bili zagovornici VAR tehnologije. To bi donelo manji pritisak na sudije. Kod nas je bila situacija da se digne velika prašina kad sudija pogreši, priča se odmah da li je to bilo namerno... Sigurno je da se sa ovim sistemom povećava regularnost – zaključio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Čukarički se profilisao u možda i najstabilniji srpski klub koji je u međuvremenu realizovao nekoliko velikih transfera u oba pravca. Luka Stojanović je otišao u Čikago, Tedić je realizovao transfer karijere u Mančester siti, a Danilo Pantić je stigao iz Čelsija.

- Pokušavamo da budemo uz rame večitim rivalima. Naše ambicije su poznate, iz godine u godinu se ne menjaju, eventualno mogu da budu veće. Dolazak Pantića je dokaz tome, cilj je da se pre svega oslanjamo na našu školu, a ako dolaze pojačanja, moraju da imaju izuzetan kvalitet. Naša škola je među najboljim u državi, imamo veliki broj talentovanih igrača. Tedić je mlad igrač koji je imao odličnu sezonu iza sebe, napravio je verovatno transfer snova. To će sigurno biti velika satisfakcija za sve mlade igrače, treba da budu svesni da će igranjem u Čukaričkom skrenuti pažnju velikih evropskih klubova na sebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA