≫ 

Lester i Junajted nastavljaju "mrtvu trku" za LŠ: Đavole spasio milimetarski ofsajd protiv Palasa

"Lisice" obavile siguran posao protiv Šefilda, ali je Junajted takođe upisao tri boda u Londonu

  • 1
FK Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Sve najzanimljivije od fudbala u Engleskoj stalo je u borbu tri tima za Ligu šampiona, za dva preostala mesta. Svaka utakmica za Čelsi, Lester i Mančester junajted do kraja će biti njihovo malo finale, a brigu manje imaju igrači Brendana Rodžersa posle pobede nad Šefildom od 2:0.

Bila je to veoma važna pobeda za "Lisice", njom su najpre otišli na tri boda od Junajteda, trenutno četvrti, iza Čelsija su na bod, ali je Mančester savladao Kristal Palas (2:0) i u preostala dva kola čeka nas možda i najuzbudljivija bitka za pozicije koje vode u Ligu šampiona poslednjih godina.

Sve nekako ide ka tome da će direktan sudar Lestera i Junajteda u poslednjoj rundi na "King Pauer" stadionu rešiti pitanje plasmana jednog od ova dva tima u evropsku elitu.

FK Lester - FC Šefild Foto: Tanjug/AP

Prethodno Lester ima teško gostovanje Totenhemu koji se u međuvremenu uključio u trku za pozicijom koja vodi u Ligu Evrope, pa se i od tog meča očekuje mnogo tenzija i uzbuđenja.

Strelci za Lester protiv Šefilda bili su Ajoze Perez u prvom i Demarai Grej u drugom poluvremenu, za pobedu domaćeg tima koja se nije dovodila u pitanje, posebno nakon vodećeg gola.

Drugi je bio posledica nešto rizičnije i otvorenije igre gostiju na polovini rivala, stigao je iz klasičnog kontra udara koji su rešili asistent Vardi i pomenuti Grej.

Junajted se i te kako mučio protiv Palasa koji je pre ovog meča vezao pet uzastopnih poraza, ali su preko Markusa Rašforda u 45. minutu nekako uspeli da dođu do gola i bez igre!

Dosta sreće imali su Đavoli u 55. minutu kada je Aju dao gol na dodavanje Zahe, jer je bukvalno za milimetar ili dva bio u ofsajdu. Povlačile su se linije i spasile su Junajted, a Ole Gunar Solskjer je morao da reaguje i ubaci Nemanju Matića u 62. minutu.

Konačan rezultat postavio je Marsijal u 78. minutu, i to posle kontranapada koji je povukao Rašford i potom dodao svom saigraču. Sada i Junajted i Lester imaju po 62 boda.

Istovremeno, veliki, možda i odlučujući udarac u svojim težnjama ka opstanku, pretrpela je Aston Vila - primila je gol u 87. minutu meča sa Evertonom i tako ostala bez dragocene pobede.

Meč je završen rezultatom 1:1.

Tim iz Birmingema je i dalje u "opasnoj zoni", pobeda ga je vodila na bod od prvog tima "iznad crte" Votforda, što bi svakako bio veliki motivacioni nalet za tim Dina Smita, ali ovako, sa egalom sa "Karamelama",  Čempionšip je sve bliži...

Strelac gola koji je zaboleo navijače Vile bio je Teo Volkot, njime je poništio pogodak Ezrija Konse u 73. minutu.

FC Everton - FK Aston Vila Foto: Tanjug/AP
FC Everton - FK Aston Vila Foto: Tanjug/AP

Premijer liga, 36. kolo:

Utorak:

Čelsi – Norič 1:0

(Žiru 45+3)

Sreda:

Barnli – Vulverhempton 1:1

(Vud 90+6 - Himenes 77)

Mančester siti - Bornmut 2:0

(Silva 6, Žesus 39)

Njukasl - Totenhem 1:3

(Riči 56 - Son 27, Kejn 60)

Arsenal - Liverpul 2:1

(Lakazet 32, Nelson 44 - Mane 20)

Četvrtak:

Everton - Aston Vila 1:1

(Volkot 88 – Konsa 72)

Lester - Šefild junajted 2:0

(Peres 29, Grej 80)

Kristal Palas - Mančester junajted 0:2

(Rašford 45, Marsijal 78)

Sautempton - Brajton 1:1

(Ings 66 - Mapej 17)

Petak:

Vest Hem - Votford 21.00

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA