Kurtoa je veća talija od Zidana za pehare: Nestvarna statistika golmana Reala

Tibo Kurtoa je čovek od poverenja za trofeje

  • 0
tibo kurtoa Foto: Tanjug/Ap

Mnogi su složni u oceni, i u pravu su, kad kažu da je Zinedin Zidan najveći trener Reala u istoriji, zbog "tone" pehara koje je uneo za godine svog mandata na klupi "Kraljevskog kluba".

Bogatoj kolekciji "Zizu" je dodao i ovaj najnoviji, 34. pehar namenjen šampionu Španije, ali kada se sagleda statistika, biografija i istorija još jednog od zaslužnih igrača Madriđana za ovaj pehar, slobodno se može konstatovati da Zidan nije jedini Realov talisman aktuelne generacije.

Naime, golman Tibo Kurtoa je igrač za kojeg se prosto "lepe" trofeji - ovo mu je bio četvrti klub u karijeri i četvrta titula prvaka države!

Belgijanac je to isto postigao sa Genkom 2011. godine, sa Atletiko Madridom 2014. godine, sa Čelsijem dva puta, 2015. i 2017. i sada sa Realom.

Kurtoa sada mirne duše sebi može da prilepi etiketu "profesionalni dizač pehara", jer je osim pomenutih titula, osvajao i Ligu Evrope španski Kup i Superkup, Liga Kup i FA Kup Engleske, te svetsko klupsko prvenstvo i Sueprkup Španije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA