≫ 

Pitali smo Krizni štab da li će biti publike u Superligi: Dr Kisić nije mogla precizno da odgovori

Darija Kisić je rekla da će odluka biti doneta pred sam start takmičenja

  • 23

Šta će biti sa nastavkom fudbala u Srbiji, glavno je pitanje koje muči sportsku javnost, ali i fudbalske klubove ovih dana. Mnogo neizvesnosti je i oko nastavka prvenstva, još nije potvrđeno da će Superliga početi kako je i planirano, iako Telegraf ima saznanja da se ne očekuje odlaganje.

Ipak, ostaje misterija da li će se publika vratiti na stadione, kao što je to bio slučaj i završnici sezone. Mnogi smatraju da su upravo večiti derbi sa 20.000 ljudi na stadionu, kasnije i Zvezdina proslava titule pred 16.000 ljudi, finale Kupa u Nišu pred 10.000 navijača, doprineli širenju zaraze i eksploziju korona virusa u Srbiji.

Zato smo upitali Krizni štab na konferenciji koja je održana povodom novih slučajeva zaraze u Srbiji, da konačno dobijemo precizne informacije kakav je njihov stav i odluka kada je u pitanju prisustvo navijača na tribinama.

Dr Darija Kisić Tepavčević je odgovorila da će konačna odluka biti doneta pred stam start Superlige, jer se situacija menja iz dana u dan i nije moguće doneti ovakvu odluku nekoliko nedelja ranije.

- Kao što i sami vidite, epidemiološka situacija u Srbiji se menja vrlo brzo, tako da bilo kakve odluke i preventivne mere ne možemo da donosimo nekoliko nedelja unapred, u svakom slučaju odluka će se doneti u zavisnosti od situacije pred početak takmičenja. Odluka će biti onakva kakva je najbolja za naše građane - odgovorila je Darija Kisić na pitanje Telegrafa na konferenciji Kriznog štaba.

Podsetimo, za neke lige se već zna da do daljeg neće biti publike, pa je tako Holandija prvobitno odlučila da na njihovim stadionima ne bude navijača sve dok se ne pojavi vakcina protiv korona virusa, ali su kasnije ublažili odluku i od septembra će biti omogućeno da bude publike u određenom broju, ali bez organizovanog navijanja.

U svim velikim ligama koje su nastavljene posle korona virusa nije bilo publike, a takva je situacija i u većini ostalih, dok je u nekim zemljama, gde je epidemija pod kontrolom, omogućen limitiran broj navijača uz poštovanje distance.

Srbija je bila jedna od retkih u svetu, koja je pustila maksimalne kapacitete na stadionima, pa je tako večiti derbi sa 20.000 navijača šokirao ceo svet i ta vest bila je udarna u svim svetskim medijima.

Video: Kadrovi sa Večitog derbija gde je bilo 20.000 navijača

(Telegraf.rs/Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA