≫ 

Objavljene plate fudbalera Mančester junajteda: Matić zarađuje više od Bruna Fernandeša

Srbin u grupi osmorice igrača koji imaju preko 100.000 funti nedeljno

  • 8
Nemanja Matić

Nemanja Matić; Foto: AP/Tanjug

Francuski vezista Pol Pogba trebalo bi narednih dana da potpiše novi ugovor sa Mančester junajtedom posle koga će postati jedan od najplaćenijih fudbalera u klubu sa Old Traforda.

Iako je trener Ole Gunar Solskjer želeo da ga proda prošlog leta, svetski šampion iz Rusije je značajno popravio formu, pogotovo od restarta Premijer lige, da će dobiti i novi, još unosniji ugovor.

Nekadašnji fudbaler Juventusa trenutno zarađuje 290.000 funti nedeljno i treći je na listi najplaćenijih igrača Junajteda.

To je zapravo polovina od onoga što zarađuje Aleksis Sančez. Čileanac koji je trenutno na pozajmici u Interu, i dalje dobija platu na Old Trafordu, a svake nedelje je bogatiji za pola miliona britanskih novčanica.

Drugi najplaćeniji je španski golman David de Hea koji ima 375.000 funti sedmično. Pogba je treći, ali će posle novog ugovora svrgnuti De Heu jer mu je obećano preko 400.000 funti nedeljno.

Ono što je glavna karakteristika Manečster junajteda je da je izdašan u plaćanju svojih fudbalera pa tako čak osmorica imaju zaradu između 100 i 190.000 funti nedeljno.

Jedan od najmanje plaćenih je sjajni Portugalac i jedan od najboljih fudbalera Bruno Fernandeš koji zarađuje "samo" 100.000 nedeljno.

Plate Mančester junajted

Foto: Printscreen/The Sun

U ovoj grupi su i Hari Megvajer, Huan Mata, Luk Šou, Odion Igalo, Fred, Viktor Lindelef i naš Nemanja Matić.

Srbin je 12. na rang listi najbolje plaćenih fudbalera Mančester junajteda sa 120.000 funti nedeljno  što je oko 132.000 evra. Na godišnjem nivou to je blizu 7 miliona evra za srpskog vezistu. Lepa para.

Siti je ostao bez Premijer lige, ali je već uzeo Komjuniti šild i Liga kup, a sad ide i na FA kup. Večeras (20.45) igra polufinale ovog takmičenja na Vembliju sa redovnom mušterijom Arsenalom koji je nominalni domaćin. Dvojka je 1,40, a kec na Arsenal čak 7,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal – Mančester Siti.

Video: Pogba glumio taksistu Matiću pa mu tražio potpisan dres

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA