≫ 

Mitrović dao dva komada i asistirao, Srbin je prvi strelac Engleske: Fulam može i direktno u elitu!

Mitrogol ne staje, nova sjajna partija

  • 21
Aleksandar Mitrovic i Rajan Sesenjon, Fulam Foto: Guliver/Getty Images/Marc Atkins

Srpski napadač Aleksandar Mitrović postigao je dva gola za poluvreme u meču Fulama i Šefild Vensdeja i popeo se na vrh liste strelaca Čempionšipa.

I ne samo Čempionšipa, jer je sa 26 golova fudbaler sa najviše pogodaka u četiri najjače engleske lige! Fulam je predvođen srpskim igračem pobedio Šefild sa 5:3 u pravoj goleadi na Krejven Kotidžu.

Mitrović je protiv Šefilda nastavio i trku sa Olijem Votkinsom u svojoj ligi, jer je Votkins pred Fulamov meč bio gol ispred Mitra sa 25 pogodaka.

Fulam je protiv Šefilda poveo u 11. minutu kada je precizan bio Niskens Kebano, da bi u 26. minutu Mitrović dao prvi od dva gola u prvih 45 minuta.

Šefild je probao da presingom pritisne zadnju odbranu Fulama, lopta je prošla i krenula napred, Mitrović je u napadu sačekao i pravovremeno istrčao posle dodavanja Džošue Onome za rutinsku "jedan na jedan" realizaciju i 2:0.

U 41. minutu Mitrović je postavio loptu na kreč i izveo penal za ubedljivo prvo poluvreme i uspeh. Šefild je do 50. minuta uspeo da smanji vođstvo sa penala koji je pogodio Adhe Nuhiju.

Kebano je u 73. novim pogotkom vratio Fulamu "prostor za disanje", ali je samo pet minuta kasnije pogotkom za 4:2 odgovorio Džejkob Marfi. Nuhiju je zatim u 89. potpuno poremetio planove domaćina svojim drugim golom na utakmici.

Fulam je posle dominantnog poluvremena morao da strahuje za pobedu sve dok na scenu nisu stupili Mitović i Bobi Rid. Srbin je dobio loptu sa svoje polovine, spustio ju je Ridu, a ovaj je u 91. minutu šutirao sa 25-30 metara.

Pogodio je,pa Fulamu nije teško palo ni isključenje Harisona Rida u četvrtom minutu nadoknade, jer su "kotidžersi" sačuvali prednost i pobedili na kraju.

Da pobeda bude još slađa, oni mogu i direktno u Premijer ligu naredne sezone, ali mora da se ispuni nekoliko uslova u poslednjem kolu. Najpre pobeda nad Viganom, pa da onda Fulam čeka poraz VBA od Kvins Park Rendžersa i Brentfordov remi ili poraz od Barnslija.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Da li Mitrović ima pravu konkurenciju u reprezentaciji? Evo šta kaže naš najbolji golgeter

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • znamo vas

    18. jul 2020 | 18:41

    Mitrovic vise dao danas golova nego jovic na svim treninzima i onih 11 min sto je igrao za real...da se zna ko je ko a ko je iz kluba koji je uglavnom niko i nista

  • Boža zemunac

    18. jul 2020 | 17:51

    Bravo. Živ bio.

  • DDF

    18. jul 2020 | 17:32

    Na pocetku sezone prognoza engleza je bila 25 gola za sezonu...😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA