Prvi put posle četiri meseca Španci igrali fudbal pred navijačima

Malo koga bi zainteresovao meč plej-ofa za Segundu B u Španiji između ekipa za koje je verovatno tek 1 odsto ljudi u Srbiji čulo da Marino i Tamaraseite nisu prvi u toj zemlji igrali fudbal pred publikom

  • 2
fudbal-spanija-navijaci.jpg Foto: Printscreen Twitter

Posle puna četiri meseca i od kada je posle meča Betisa i Reala korona virus na stadione u Španiji i čitavoj Evropi stavio katanac, Španci se polako vraćaju.

Doduše, za sada samo u malim zajednicama poput ove u La Fronteri na ostrvu El Jero u sklopu Kanara.

Oko 300 posetilaca (kapacitet oko 700 mesta) je uz posebnu dozvolu regionalnih vlasti dobilo šansu da uživo gleda fudbal, s tim što su svi gledaoci morali da ispoštuju mere higijene i opreza, odnosno zaštite od korona virusa.

Cik-cak raspored, mesta između svakog od gledalaca, nedozvoljeno kretanje tokom meča bila su neka od pravila koja su se morala poštovati.

Korona virus u zajednici kakva je El Jero nije napravio mnogo štete jer su registrovana samo tri slučaja, a niko nije umro od početka pandemije.

Zbog toga se ovde, ali i na La Gomeri i La Graciosi (takođe Kanarska Ostrva, na Formenteri (Baleari) i ostrvu Meridijano vraća takozvana "nova normalnost".

Inače, Tamaraseite je pobedio jednim golom posle kornera, tako da će se za promociju u Segundu B boriti sa pobednikom meča Tenske i San Fernanda.

Video: Strahinja Pavlović utučen posle poraza u finalu: Nisam bio zdrav, moje greške su koštale ekipu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA