Specijalizovani sajt izdvojio klubove sa najviše titula: Srbije nema, Partizan i Zvezda ne postoje!

Specijalizovani fudbalski portal koji se najčešće bavi transfer detaljima - Transfermarkt objavio je listu najtrofejnijih klubova u nacionalnim šampionatima i napravio ozbiljan gaf

  • 19
Bibras Natho Foto: Marko Jovanović

Povučen skorašnjom titulom Real Madrida, 34. po redu u Španiji, Transfermarkt je izdvojio klubove koji su u domaćim ligama najviše dominirali u svetu i potpuno je izostavio Srbiju sa te liste i titule Crvene zvezde i Partizana.

Bilo je mesta za nacionalna prvenstva Luksemburga, Hong Konga, Jordana, Tunisa, Islanda, Kipra, ali je Srbija ostala zaboravljena, pa tako na listi ukupno 31 ekipe nema ni Partizana ni Zvezde.

Crno-beli su u domaćem prvenstvu osvojili 27 titula i upravo toliko ima "poslednjeplasirani" Grashopers na Transfermarktovoj listi.

On deli mesto sa još nekoliko klubova među kojima su Rejkjavik (Island), Sero Portenjo (Paragvaj) i Boka Juniors dok kiparski APOEL iz Nikozije ima 28 pehara prvaka Kipra.

Dalje su tu ekipe poput Jenes Eš iz Luksemburga sa 28 titula, Esperans Tunisa sa 29, CSKA Sofija i Ferencvaroš imaju po 31 titulu.

Toliko ima i Crvena zvezda, samo što ni nekadašnji pobednik Kupa evropskih šampiona, prvak Evrope nije dospeo na listu prestižnog portala.

Nejasnoća je utoliko veća jer su i Partizan i Zvezda klubovi koji su godinama postizali zavidne rezultate u Evropi, a crno-beli su igrali meč za titulu prvaka 1966. godine.

Kada se vratimo na listu prvaka, na 16. mestu je Al Faisali Aman iz Jordana sa 33 titule šampiona svoje zemlje, ispred kog su Real Madrid, Anderleht, Ajaks i River Plejt sa po 34.

Juventus ima 35, Olimpija iz Paragvaja 36, Južna Kina AA iz Hongkonga ima 41, a najuspešniji su Glazgov Rendžersi sa 54. Kompletnu listu pogledajte na posebnom linku i samom portalu Transfermarkta.

Video: Borjan psovkom iz navijačke pesme prozvao Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    19. jul 2020 | 13:49

    To je zato sto taj sajt odvaja prvenstva Jugoslavije i Srbije pa tako Zvezda i Partizan imaju po njima mnogo manje titula.

  • Kalenac

    19. jul 2020 | 15:26

    Šta vam je ganci opet nešto niste zadovoljni ovde se broje osvojene titule a ne kupljene nameštene i lažne. Ako bi promenili kriterijum i brojali lažne titule onda bi Zvezda zauzela visoko prvo mesto dok Partizan bi bio negde oko stotog mesta. Zato ne očajavajte samo slavite nezaslužene titule a Svet vidi i to ne broji zato nas i nema na fudbalskoj mapi.

  • Ganci

    19. jul 2020 | 17:34

    Ovde nas nema,ali zato smo zvanično klub sa najviše dosuđenih penala u celoj Evropi. To je zbog našeg ofanzivnog stila igre. Jeste da protiv Partizana ne možemo da pređemo na njihovu polovinu,ali zato sve ostale nadigramo zahvaljujući našoj pas igri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA