≫ 

Lester napadao, Kejn davao golove: Murinjo nekako stigao na korak do Lige Evrope

Ubedljiva pobeda Totenhema nad Lisicama od 3:0

  • 0
Harry Kane, Hari kejn, Totenhem Dvostruki strelac: Hari Kejn; Foto: Tanjug/AP

Totenhem i Žoze Murinjo su se novim trijumfom približili plasmanu u Ligu Evrope. "Pevci" su na svom stadionu pregazili Lester sa 3:0 za samo 45 minuta i učinili uslugu Čelsiju i Mančester Junajtedu uoči poslednjeg kola i finiša trke za Ligu šampiona.

"Lisicama" će sledećeg vikenda biti potrebna pobeda nad Mančester junajtedom u direktnom duelu na svom trerenu kako bi bile sigurne u povratak na najveću scenu, ali tri gola koja su danas primili komplikuju im poziciju pošto u Premijer ligi u slučaju istog broja bodova odlučuje gol-razlika.

Sve je u današnjem meču bilo u znaku Harija Kejna. Jesu "Pevci" poveli autogolom mladog Džastina u šestom minutu, ali Totenhem je svu silinu pokazao u završnici prvog poluvremena. Prvo je Kejn posle školske kontre povisio na 2:0 u 37, a zatim i preciznim udarcem u ćošak postavio konačnih 3:0 u 41. minutu.

Lester je u drugom poluvremenu napadao, ali jalovo, a sve opasne akcije gostiju ukrotio je golman i kapiten Totenhema Loris. Zanimljivo da su domaćini imali samo 29,5% poseda lopte na utakmici, što znači da je Lester igrao, a Murinjov tim davao golove.

Ovim trijumfom Totenhem je stigao do šestog mesta sa dva boda ispred Vulverhemptona.

Lester je posle novog neuspeha doveo u opasnost sjajnu sezonu koju je imao, u kojoj se u jednom trenutku učinilo da će se boriti za šampionsku titulu jer su dugo bili pratiovi Liverpula.

Ipak, deluje da tim Brendana Rodžersa posustaje u samom finišu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA