≫ 

Zvezdana noć za Granadu i tragedija za Hetafe, Jović umalo tragičar u remiju Reala protiv Leganesa

Španci su okončali Primeru utakmicama 38. kola

  • 0
FK Barselona Granada slavi istorijski plasman u Ligu Evrope; Foto: Tanjug/AP

Poslednje kolo u španskoj Primeri razrešilo je sve nedoumice oko konačnog plasmana, a najviše razloga za nezadovoljstvo imaće navijači Hetafea koji je ostao bez plasmana u Ligu Evrope.

Sami su krivi fudbaleri iz predgrađa Madrida za takav scenario, imali su i penal na gostovanju Levanteu koji je najbolji strelac Mata promašio u 71. minutu, pa su ostali kratkih rukava.

Čak tri pogotka su na ovom meču poništena uz pomoć VAR-a i to dva gostima i jedan domaćinu, a u samom finišu Levante je u desetom minutu nadoknade stigao do pobede od 1:0 pogotkom Kokea.

Pored Viljareala u Ligu Evrope će Granada koja je počistila Bilbao sa 4:0 i to prvi put u istoriji kluba. Veliki uspeh, ako imamo u vidu da su tek propšlog leta ušli u Primeru posle nekoliko godina.

Oni imaju bolji međusobni skor od Real Sosijedada sa kojim imaju identičan broj bodova pa će ga zbog toga preskočiti na konačnoj tabeli.

Iz Primere su definitivno ispali Leganes, koji je uzeo bod protiv šampiona Reala, bilo je 2:2 i Majorka koja je takođe remizirala istim rezultatom u Pamploni protiv Osasune.

Jadna Selta je opstala za jedan bod na kraju, ali nije uspela da pobedi ni najgori tim u ligi Espanjol pa se može reći da je imala puno sreće.

Inače, Karim Benzema nije nijednom pogodio večeras mrežu pa je čuveni trofej "Pićići" namenjen najboljem strelcu u Primeri po sedmi put u karijeri pripao asu Barselone Lionelu Mesiju sa 25 pogodaka.

To je ujedno i rekord španskog fudbala, a omaleni Argentinac je srušio dosadašnjeg kralja strelaca Telma Zaru koji je ovaj trofej osvajao šest puta.

Luka Jović je dobio šansu u dresu Reala u poslednjih pola sata umesto Benzeme, ali bez ikakvog ozbiljnijeg učinka.

Zapravo, mogao je da bude tragičar jer je u finišu igrao rukom u svom šesnaestercu, ali glavni arbitar posle konsultacije VAR-a nije dosudio najstrožu kaznu.

Primera, 38. kolo

Alaves - Barselona 0:5

Valjadolid - Betis 2:0

Viljareal - Eibar 4:0

Atletiko Madrid - Real Sosijedad 1:1

Espanjol - Selta 0:0

Granada - Atletik Bilbao 4:0

Leganes - Real Madrid 2:2

Levante - Hetafe 1:0

Osasuna - Majorka 2:2

Sevilja - Valensija 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA