≫ 

Real osvojio titulu, Azar surovo iskren: Ovo je bila najgora sezona u mojoj karijeri

Nada se da će mu druga sezona biti bolja...

  • 2
Russia Belgium Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Belgijski fudbaler Eden Azar otvoreno je bez pardona rekao šta misli o svojoj prvoj sezoni u Real Madridu.

Po njegovom mišljenju ona je bila za zaborav kao najgora u karijeri iako je Real osvojio titulu prvaka Španije pre nekoliko dana. Azar je, naravno, mislio na sezonu individualno.

- Ove godine smo kolektivno osvojili titulu, ali ja sam sigurno imao najgoru pojedinačnu sezonu u karijeri - rekao je Azar za Frans info.

Kada je stigao iz Čelsija, jula 2019, za 115 miliona evra očekivalo se da nastavi tamo gde je Kristijano Ronaldo stao.

Umesto toga, na Santjago Bernabeu su ga najpre dočekale kritike zbog viška kilograma, pa mu je onda i nekolicina povreda skrenula sezonu sa željenog puta, te je odigrao svega 21 utakmicu, dao jedan gol i asistirao sedam puta.

- Svi znamo Zidana kao igrača, da je bio najbolji. Kao trenera više ni ne moramo da ga opisujemo. Pokazao je, za samo nekoliko godina da je i jedan od najboljih trenera. Tu je kao kad je bio fudbaler, jednostavna osoba, koja kaže prave stvari u pravom trenutku. Veruje igračima i njegovi igrači veruju njemu, to radi - objasnio je Azar, govoreći potom o svom treneru.

Jedini koji možda misli da mu je sezona bila gora od Azarove je Garet Bejl koji baš zbog svega što mu se dešava sa Zinedinom Zidanom nije bio u stanju ni da proslavi titulu valjano.

Međutim, čak je i Velšanin, odavno van milosti francuskog stručnjaka odigrao 20 utakmica i dao tri gola uz dve asistencije u svim takmičenjima. Prokomentarisao je i ko mu je ostavio najjači utisak u prvoj sezoni.

- Karim Benzema je fin i tu je da pobeđuje i daje golove, mislim da je i ove godine pokazao da je jednostavno najbolji. Tu je i Rafael Varan. U karijeri sam sretao odlične defanzivce kao Kompanija ili Džona Terija, ali je i Varan jedan od najboljih. Njegova saradnja sa Serhiom Ramosom je izuzetna, a što se tiče Ferlana Mendija, pa ni on nije tu samo da bi izgledao lepo - istakao je Azar.

Do pre desetak dana verovalo se da će večerašnji (21.45) meč Juventusa i Lacija odlučivati o tituli, ali su Rimljani očajnim nizom uručili novu titulu Staroj dami i sada se igra najviše za prestiž. Kec je 1,63, iks 3,90, dvojka 5,50, a tip GG3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus – Lacio.

Video: Ovako se slavila titula Liverpula: Vatromet, baklje i navijači

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zver

    20. jul 2020 | 09:21

    Svi pljuju Jovica a niko ni da pomene Azara koji je duplo vise placen a isti ucinak ostvario. Ljudi ne kontaju koliko je tesko uklopiti se u klub kao sto je Real. Nadam se da ce obojica da se pokazu u najboljem svetlu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA