≫ 

Luka Jović u središtu kontroverze u Španiji: "Neshvatljiv potez sudija, skandal!"

Fudbaler Real Madrida podigao je kontroverze u Španiji čak i kada za to nije bio baš nikako kriv

  • 6
luka-jovic.jpg Trenutak kada Jović nesvesno pravi penal protiv Leganesa, Foto: Printscreen Twitter

Jović je u 84. minutu nedeljnog meča Reala i Leganesa posle prekida u svom kaznenom prostoru dodirnuo loptu ispruženim laktom i sudija Giljermo Kvadra ga je "pomilovao".

U tom trenutku je bilo 2:2, a penal Leganesu je bio potreban za pobedu i opstanak u ligi, pa je i Kvadra prevideo očit kazneni udarac.

Samim tim, Leganes je remijem ostao bod iza Selte kao treći otpozadi u Španiji i ispao je u rang niže, a Kvadra je na sebe navukao bes dela javnosti koji nije naklonjen Realu.

- On ispruži ruku i videvši kakvi su se penali svirali sve u današnjem fudbalu, nemoguće je i neshvatljivo kako nije pokazao na belu tačku - kaže Huan Anduhar Oliver koji je 23 godine bio profesionalni sudija, za Radio Marku.

Havijer Agire, trener Leganesa dodatno je potpalio polemiku u vezi sa ispadanjem kluba iz lige i umešao ljudski faktor u celu priču.

- Bilo bi lako da se branim odlukom ispred VAR-a. Da su odande rekli sudiji, "dođi da pogledaš snimak, pa onda odluči", to bi sigurno promenilo priču. Odluka onih iznad nas boli.

- Braniću VAR životom, ali ne mogu da razumem osobu koja tamo odlučuje... Nažalost, osoba koja tamo odlučuje danas nije pozvala sudiju i eto opet ljudskog faktora koji aktivira VAR - rekao je Agire i praktično se oprostio od kluba.

Katalonski mediji poput "Sporta" su u osudama poteza sudija otišli i dalje direktno ih "optuživši" da su opet spasili Real i gurnuli Leganes u Segundu.

Do pre desetak dana verovalo se da će večerašnji (21.45) meč Juventusa i Lacija odlučivati o tituli, ali su Rimljani očajnim nizom uručili novu titulu Staroj dami i sada se igra najviše za prestiž. Kec je 1,63, iks 3,90, dvojka 5,50, a tip GG3+ 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus – Lacio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole 1233333

    20. jul 2020 | 11:40

    Ovo veze nema sa penalom!

  • Dragan

    20. jul 2020 | 12:00

    Ovaj prvi naoadac menja pravac lopte od gola a drugi, mu se podmece.Nije ni znao gde je lopta. Zao mi ove ekipe sto ispada ali penal nije.

  • Kalenac

    20. jul 2020 | 14:18

    Stvarno ovde nema penala jer loptu Jivić nije ni video da bi mamerno odigrao. Drugo bi bilo da je Zvezda igrala u našoj ping pong ligi onda ovako igramje laktom bio bi čist penal za Zvezdu. Naše sudije bi sudile i da ga lopta pogodila u rame sve dok Zvezda nebi stekla dvadeset bodova viška onda bi prešlina pošteniju varijantu. Protiv Zvezde penal i slično svirali samo ako su sigurani trista posta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA