≫ 

Partizan dobija pojačanje krajem sedmice: Banjak stiže u četvrtak i ide na Zlatibor

Kamerunac, i pored prijateljskog dogovora klubova, nije mogao ranije u Srbiju, jer je Olimpija zakompčikovala situaciju u tamošnjem prvenstvu

  • 5
Macky Bagnack, Maki Banjak, Partizan Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: partizan.rs/nkolimpija.si

Prvo i, za sada, jedino pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku - Maki Banjak, stiže u Srbiju, preciznije u Beograd u četvrtak, odmah po završetku obaveza u Olimpiji, posle čega će se zaputiti ka Zlatiboru, gde će se priključiti crno-belima na pripremama.

Prema pređašnjem dogovoru dva kluba, Banjak stiže dan posle okončanja takmičenja u Sloveniji, odnosno posle derbija poslednjeg kola između prvolpasiranog Celja i Olimpije (dva boda razlike), koje će odlučiti o novom šampionu.

Postojao je i džentlmenski dogovor klubova da defanzivac i ranije stigne u Srbiju i priključi se radu u Partizanu, ali je pomenuti sporazum važio samo u slučaju da Olimpija ranije obezbedi naslov prvaka Slovenije.

Ipak, kako je ljubljanski klub kiksevima od gotovog napravio veresiju, čak minulog vikenda i šokantnim porazom na svom terenu, od Tabor Sežane, skliznuo sa liderske pozicije, Banjak će u Sloveniji morati da ostane do kraja prvenstva.

Po dolasku u našu zemlju, Kamerunac se neće zadržavati u prestonici, već će odmah po sletanju nastaviti ka Zlatiboru, kako bi makar dva poslednja dana priprema dana proveo uz novu ekipu, upoznao saigrače i ostatak struke, koji će imati zadatak da "osveže" novajliju posle napora u takmičenju i pripreme ga za ono što ga čeka u Partizanu.

Podsetimo, Partizan je još pre mesec dana realizovao transfer Makija Banjaka, za koji je Olimpiji isplatćeno obeštećenje od 500.000 evra.

Na taj način je okončana saga koja je trajala punih godinu dana, odnosno od minulog leta, kada su crno-beli prvi put poželeli da angažuju defanzivca, koga u Humskoj vide kao zamenu za Strahinju Pavlovića.

Video: Sa bananom u ruci zapevao Ko si ti: Nikola Štulić slatko nasmejao saigrače pesmom

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    20. jul 2020 | 13:48

    Gledao sam ovog momka, dobar je i poslusan, gde ga postavis tamo stoji.

  • misa

    20. jul 2020 | 13:31

    Ja ne verujem da će on i igrati tu utakmicu i ako igra biće tragicar kao i na više dosadašnjih utakmica i to vam je pojačanje kao da je igrao u olimpik Marselj nemaš ti pojma savo šta je kvalitetan igrač zato gubis titulu posle 7,8 kola

  • Rojka

    20. jul 2020 | 15:03

    Aaa, mi nemamo talentovane dece, samo stranci. A naši sede na klupi. Sramno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA