≫ 

Čempionšip ludnica poslednjeg kola: Mitrović protiv Bilića vodi 2 bitke, haos je za PL i ispadanje!

Žestoka borba nas čeka na kraju Čempionšipa

  • 1
Čempionšip, Aleksandar Mitrović Foto: Guliver/Alex Pantling/Getty Images, sofascore.com

Čempionšip donosi veliku groznicu borbe za Premijer ligu i opstanak, ali i za titulu prvog strelca!

Poslednje kolo Čempionšipa igra se u sredu u 20.30 i biće prilično ludo zbog svih kombinacija za plasman, jer je samo Lids obezbedio Premijer ligu, a Hal je u najgoroj poziciji kao tim koji je zakucan za dno i mora da se uzda u ludu sreću i idealan rasplet svih ostalih mečeva.

Pomalo su pali svi u senku Lidsa, koji je već imao veliko slavlje, kao klub koji je 16 godina čekao na povratak u elitni rang.

Situacija je prilično uzbudljiva kada su u pitanju pozicije koje vode u plej-of, kao i one za beg od zone ispadanje u Ligu 1.

Tako će i naš Aleksandar Mitrović voditi dve bitke sa svojim Fulamom, i to protiv veoma nezgodnog rivala?

Ko se bori za Premijer ligu?

Čak tri tima su u konkurenciji za 2. mesto, koje vodi direktno u najjači rang, a trenutno najbolju poziciju ima Vest Bromvič Slavena Bilića, koji igra protiv KPR-a, tima koji je bezbedan u sredini tabele.

Sve je u Bilićevim rukama, pobeda ga sigurno vodi dalje, ali neće od Premijer lige odmah odustati ni Aleksandar Mitrović, koji gostuje Viganu sa svojim Fulamom.

Ipak, pita se i Brentford, koji igra protiv Barnslija, pa Fulamu uz pobedu trebaju i porazi najvećih rivala. Fulamu ne odgovara remi VBA i poraz Brentforda, jer bi čak i uz isti broj bodova imali sigurno slabiju gol razliku.

U svakom slučaju, Fulamu je sigurno da će igrati barem plej-of, koji će se igrati tako što će se jedan dvomeč igrati 26. i 29. jula, drugi 27. i 30. jula, a finale će se igrati 4. avgusta.

Ispod Fulama je prava "žurka", jer postoji šansa da više ekipa ima isti broj bodova!

Peti i šesti su Notingem i Kardif sa po 70 bodova, a iza njih je Svonsi sa 67, a kombinatorika je sledeća - ukoliko Notingem i Kardif izgube od Stouka, odnosno Hala, a Svonsi pobedi Reding , sve tri ekipe će imati isti broj bodova.

Trenutno Svonsi ima gol razliku +6, Notingem +11, Kardif +7, što dovoljno govori o nijansama u ovoj borbi.

Ko ispada?

Čak je i na dnu "gužva", jer čak 19. i 20. tim nisu u naivnoj situaciji i osigurani sa po 50 bodova (Midlzbro i Birmingem), jer ih mogu preskočiti Čarlton i Luton, koji je matematički ispod crte zbog gol razlike.

Za sada, ipak je sve u rukama Midlzbroa, Birmingema i Čarltona, koji ima  za čak 18 golova bolju razliku od Lutona. Ipak, Čarlton igra protiv Lidsa, a Luton čeka Blekburn, kome bodovi ne trebaju.

Hal gotovo da nema nikakve šanse za opstanak, a pretposlednji Barnsli mora da se nada porazima Lutona i Čarltona uz pobedu nad Brentfordom, koji se ipak bori za Premijer ligu.

Zato deluje da će se ipak najveća borba voditi između Čarltona i Lutona, s time da se prvi tim mora nadati i potpunoj opuštenosti i mamurluku šampionskog Lidsa.

Aleksandar Mitrovic i Rajan Sesenjon, Fulam Foto: Guliver/Getty Images/Marc Atkins

Ko će biti prvi strelac lige?

Aleksandar Mitrović vodi u golgeterskoj trci sa 26 pogodaka, a jedini ko može da ga ugrozi je Oli Votkins iz Brentforda.

On ima 25 golova, a rekord će napasti protiv Barnslija, koji je u zoni ispadanja i do sada je primio 68 golova.

Sa druge strane, Mitroviću će rivalska odbrana biti ipak nešto čvršća, Vigan je u pozitivnom učinku sa 56:55.

Čempionšip, 46. kolo (20.30):

Vigan – Fulam

Birmingem – Derbi

Brentford – Barnsli

Bristol siti – Preston

Kardif – Hal

Lids – Čarlton

Luton – Blekburn

Milvol – Hadersfild

Notingem – Stouk

Reding – Svonsi

Šefild venzdej – Midlzbro

VBA – KPR

 

Video: Pogba glumio taksistu Matiću pa mu tražio potpisan dres

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA