≫ 

Proleter prodao igrača AEK-u, u transferu posredovao bivši lider Zvezde

Neočekivani transfer u Srbiji

  • 0
Dejan Milovanović, Petar Karaklajić Foto: Proleter

Grčki mediji "bruje" već o Petru Karaklajiću, čiji je transfer u AEK iz Proletera ozvaničen!

Od nekoliko ponuda uprava kluba na čelu sa Amirom Bislimijem a uz veliku pomoć i posredovanje agenta bivšeg kapitena Crvene zvezde Dejana Milovanovića odlučila se za ponudu višestrukog šampiona Grče AEK iz Atine

- Nismo mogli da od nekoliko odličnih ponuda odbijemo AEK koja je po klub kao što je Proleter, rasadnik talenata istorijska - zadovoljno će sportski direktor Amir Bislimi, bez reči o sumi.

- Kao i u ostalim klubovima finansijske stvari su poslovna tajna. Dovoljno je reći da je istorijski. Otvorili smo novo fudbalsko tržište. Karaklajić je stavio paraf vernosti na 5 godina - rekao je Bislimi.

Karaklajić nije bio iznenađen ovakvim raspletom.

- Trud, igre u dresu Proletera višestruko se isplatile. Imao sam saznanja da sam u dosta utakmica bio praćen od emisara nekoliko klubova. Moje je bilo da pružam najbolje partije, a ljudima koji su brinuli o karijeri da nađu pravu sredinu. Šta reći. AEK je veliko fudbalsko ime ne samo u Grčkoj već i u Evropskim razmerama. Biće mi velika čast i obaveza da ponesem dres i već u narednom prvenstvu opravdam uloženo.

- Želeo bi ovim putem da se zahvalim čelnicima Proletera, stručnom štabu i igračima na nezaboravno provedenom vremenu, evidentnom napretku u karijeri koje je krunisano odlaskom. Klubu koji će mi ostati u srcu želim puno uspeha u predstojećem prvenstvu!

Sada mu predstoji teži zadatak, da se nametne u 3. timu Grčke, koji će igrati i Ligu Evrope, a podrška u prilagođavanju biće mu Nenad Krstičić i Miloš Deletić.

Takođe, valja podsetiti i da je Ilija Ivić sportski direktor AEK-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA