≫ 

Vest Hem odoleo na Old Trafordu, sezona Mančestera staje u 90 minuta "finala" sa Lesterom

Tim Ole Gunara Solskjera odigrao samo 1:1 sa "Čekićarima" pa će u poslednjem kolu sezone u Lesteru igrati za plasman u Ligu šampiona

  • 0
Foto: Tanjug/Ap Mančester junajted

Fudbaleri Mančester junajteda opasno se kockaju sa plasmanom u Ligu šampiona, koji im sada, posle egala sa Vest Hemom (1:1), "visi o koncu" pred poslednje kolo sezone u Premijer ligi.

Junajtedu je bod doneo pomak u odnosu na Lester, "Đavoli" su četvrti sa bodom više od "Lisica", ali im u poslednjoj rundi šampionata sledi direktan okršaj sa timom Brendana Rodžersa u "svojevrsnom finalu za oba tima.

FC Mancester - FK West Hem Zabrinuto lice Ole Gunara Solskjera Foto: Tanjug/AP

U tom duelu Junajtedu će i bod biti dovoljan da odbrani četvrtu poziciju, mada poslednja dva meča kod kuće, u kojem Solskjerov tim nije odneo pobedu, ne obećavaju povoljan ishod sezone i brinu navijače slavnog kluba pred ključni meč sezone.

Podsetimo, pre Vest Hema, Mančester je prosuo bodove protiv Sautemptona (2:2), između toga poražen je i u Kupu od Čelsija 3:1.

FC Mancester - FK West Hem Foto: Tanjug/AP

Ako Junajted na kraju ne uspe da se domogne Lige šampiona, kritike bi mogle da idu i na račun Pogbe, koji je u nadoknadi poluvremena čuvao glavu od silovitog "slobodnjaka" gostiju i uspeo da se odbrani - rukama.

Penal "čist kao suza" u gol je pretvorio efikasni Antonio i naterao "Đavole" da u nastavku igraju na "sve ili ništa" ne bi li izbegli najneprijatniji scenario.

Antonio je, pre nego što je VAR potvrdio jedanaesterac, simulirao Pogbinu reakciju, jasno stavio do znanja Francuzu da je jedanaestesterac opravdano dosuđen.

U povoju drugog poluvremena, ipak, Junajted je zaigrao konkretnije, profitirao iz brzopotezne akcije i razmenom pasova Marsijala i Grinvuda, parališuće za odbranu gostiju, koja kao da nije očekivala mat od samo dvojice igrača.

Na kraju ih je Grinvud kaznio u maniru najboljih finišera, postigao gol za ogromno olakšanje navijača Junajteda.

Vest Hem je u narednih pola sata uspeo da odoli ofanzivi Junajteda, Solskjer je "u vatru" ubacio i Igala, ovaj imao jednu solidnu priliku desetak minuta pre kraja meča u kojem je domaći tim, kako se duel bližio kraju, bio sve oprezniji i više brinuo da sačuva svoj, nego da ugrozi gol gostiju.

Dakle, u narednom kolu, Lester - Mančester junajted, može biti samo jedan - za Ligu šampiona.

FC Mancester - FK West Hem Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA