≫ 

Ovo nije viđeno 30 godina: Liverpulovi igrači podigli pehar šampiona Engleske!

Slavilo se na "Enfildu"

  • 1
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Posle evropske i svetske titule, na "Enfild" je stigao i onaj najdraži i najduže čekani trofej - titula za najbolji tim u Engleskoj!

Konačno, šampionska pesma čuje se u domu "Redsa" kao pečat na dominaciju u Premijer ligi, nažalost bez navijača usled pandemije koja je bila jača od davnašnje želje fanova slavnog kluba da uživo  svedoče trenutku o kome su samo slušali od svojih starijih saboraca sa tribine.

Pre Klopove ere, Liverpul je poslednji put bio prvak 1990. godine, bila je to generacija sada već osedelih Grobelara, Raša, Birdslija, Barnsa, Kenija Dalgliša...

Niko tada ni u najgorim predviđanjima nije mogao da nasluti trodecenijski post, istina stizale su na "Enfild" najveće evropske titule, ali se kao nova godina čekao domaći trofej, onaj najvažniji.

Tek je dolazak Jirgena Klopa preokrenuo negativan decenijski niz, vratio nadu navijačima, na kraju se sve završilo bajkovito po "Redse" u sezoni kojoj je pretio čak i prekid zbog pandemiej korona virusa.

Zabrinuli su se zbog pauze u prvenstvu navijači Liverpula, stizale su raznorazne najave da ova sezona neće imati šampiona, ali čak ni virus koji je paralisao svet nije mogao da spreči neminovno.

Posle nešto dužeg čekanja, te mateatičke potvrde, kruna je stavljena u sredu uveče nakon poslednje utakmice sezone u kojoj je Klopov tim "rafalom" protiv Čelsija (5:3) stavio tačku na najuspešniju sezonu u istoriji.

Bila je ovo 19. titula za Liverpul, jednu više ima Mančester junajted i nema sumnje da nas u narednim godinama očekuje još žešća rivalska borba dva najveća engleska kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    23. jul 2020 | 00:42

    Ne gotivim nesto liverpul , Ali ovaj trener je cista legenda jednostavno obozavam ga 😂!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA