≫ 

Odigrao 44 utakmice, ima 17 godina, a povukli mu dres iz upotrebe: Navijači sad ismevaju klub!

Tinejdžer nastavlja karijeru u Borusiji

  • 1
Džud Bilingem Foto: youtube/Borussia Dortmund

Mladi fudbaler Birmingema Džud Belingem (17) odigrao je poslednji meč za engleski klub, jer je već dogovorio prelazak u Borusiju Dortmund za sumu od 25 miliona funti - što je inače najveći novac dat kao obeštećenje za nekog tinejdžera.

Belingem je od sedme godine član "Plavaca", odigrao je 44 utakmice za seniore, na prečac postao miljenik navijača, ali su i oni zabezeknuti odlukom kluba da Belingemov dres sa brojem "22" bude povučen iz upotrebe.

Za mnoge navijače, odluka da više nijedan igrač ne ponese Belingemov broj je "jedna od najsramnijih u svetu fudbala", i nisu se libili da to masovno ispišu na društvenim mrežama.

Mlađani fudbaler se tim potezom kluba svrstao u galeriju velikana sporta kojima je ukazana čast da im dres bude povučen iz upotrebe, ali tek posle grandioznih karijera, za razliku od Bilingema, čiji razvojni put praktično nije ni počeo.

- Broj 22 je postao sinonim za Džada i njegov uspon od momenta kada je debitovao za klub sa 16 godina i 38 dana. Zato je odluka kluba takva da povuče njegov dres kao sećanje na njega i kao primer i motivacija ostalima u klubu - piše u saopštenju Birmingema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mozda

    23. jul 2020 | 20:29

    Je ishitrena odluka, ali ovim transferom Birmingem se spasao bankrota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA