≫ 

Čelnici Parme koji su klub doveli do bankrota osuđeni na duge zatvorske kazne

Svi ljubitelji fudbala dobro se sećaju tih dana

  • 1
tomazo girardi Foto: youtube/Sport Parma

Bivši predsednik italijanske Parme Tomazo Girardi i bivši sportski direktor tog kluba Pijetro Leonardi, osuđeni su u četvrtak na šest, odnosno četiri godine zatvora, prenose italijanski mediji.

Osim pomenute dvojice bivših funkcionera Parme, sud je odredio kazne još 13 njhovih saradnika, a one se kreću u rasponu od šest meseci do četiri godine.

Svi okrivljeni su podneli žalbe na presudu kojom je, za sada, stavljena tačka na okolnosti koje su dovele do finansijskog kraha Parme 2015. godine, bankrota i ispadanja u najniži rang takmičenja.

Klub je tada bankrotirao, ispostavilo se da su Girardi, Leonardi i kompletna tadašnja upravljačka struktura kluba počinili niz krivičnih dela, poput proglašenja lažnog bankrota do drugih imovinskih dela.

U međuvremenu, klub je za samo nekoliko godina, uz velike napore navijača i novih rukovodilaca, iz najnižeg ušao u najviši rang italijanskog fudbala gde se i danas takmiči.

Parma upravo ovih dana ide ka daljoj stabilizaciji, spekuliše se o navodnom dogovoru sa katarskim investitorima koji su, kako pišu italijanski mediji, pristali da za 65 miliona evra postanu većinski vlasnici kluba.

Prema tom dogovoru, sedmorica suvlasnika koji su 2015. godine pokrenula klub posle bankrota, ostaće u Parmi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA