≫ 

Napadač koji je 2 puta odbio Zvezdu sprečio Juventus da zvanično postane šampion

Makedonac Nestorovski pogodio izjednačenje, Fofana doneo tri boda u nadoknadi vremena

  • 3
Ilija Nestorovski Foto: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

Juventus će na zvaničnu promociju devete uzastopne titule morati da sačeka još jedno kolo Serije A, jer su prvu meč loptu propustili u četvrtak veče u Udinama - 2:1 (0:1)!

Iako su na poluvremenu imali gol viška, strelac je bio štoper Matijas De Liht u 42. minutu, Juve je već u 52. primio gol od čoveka koji je dva puta odbio Crvenu zvezdu - Ilije Nestorovskog!

Makedonski napadač se odlično snašao posle jednog centaršuta i glavom u padu matirao je Šćesnog, da bi Seko Fofana u 92. minutu doneo pobedu svom timu.

Podsetimo, i sam Nestorovski je pre dva meseca priznao da je imao poziv sa Marakane.

- Da, pre osam meseci se pisalo o tome, i pre godinu i nešto. Imao sam neke kontakte, imao sam i neku ponudu, ali zahvalio sam se. Sad momentalno sebe vidim u Italiji, tu mi je dobro, tu mi je porodica, deca idu u školu i uče italijanski. Realno, prioritet mi je da ostanem ovde, znamo da je italijanska liga u top pet u Evropi. Za dalje ne možemo nikad da razmišljamo, videćemo kako će biti. Nikad se ne zna ništa - osvrnuo se i na pitanje da li bi jednog dana ipak mogao da obuče crveno-beli dres.

Što se tiče same utakmice, generalno nije donela dosta prilika. Jednu od boljih imao je Kristijano Ronaldo u 27. minutu, da bi Kenu Semi, inače asistentu kod gola Nestorovskog, Šćesni sjajno odbranio šut u 35. minutu.

Kazna je stigla nekoliko trenutaka kasnije, kada je De Liht "pokupio" jednu odbijenu loptu i smestio je u donji desni ugao golmana Udinezea. Zanimljivo, posle gola Nestorovskoh za 1:1, u nastavku praktično nismo ni videli neku pravu priliku. Sve do te nadoknade...

Juventusu su zvanično potrebna još tri boda u preostala tri kola za titulu, a već u narednom dočekuju Sampdoriju. Što se tiče Zebri, oni su sada sedam koraka od opasne zone.

Serija A, 35 kolo:

Utorak:

Atalanta – Bolonja 1:0

Sasuolo – Milan 1:2

Sreda:

Parma – Napoli 2:1

Inter – Fiorentina 0:0

Leće – Breša 3:1

Sampdorija – Đenova 1:2

SPAL – Roma 1:6

Torino – Verona 1:1

Četvrtak:

Udineze – Juventus 2:1

(Nestorovski 52, Fofana 90+2 - De Liht 42)

Lacio – Kaljari 21.45

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    23. jul 2020 | 21:28

    Sari ne bi mogao trenirati Radnički iz Donjih Čekrčića, ne znam ko ga drži još u Juventusu... Sa ovakvim timom ovakva očajna igra iz meča u meč...

  • Micko

    23. jul 2020 | 22:52

    Klasicna zabarska namestaljka. Zato im se i desio calcopoli i trebalo bi jos jednom pa da opet igraju ne seriju b nego trecu ligu, seriju c. Klubovi u dobrim odnosima, Udinezeu trebali hitni bodovi a Juventus ima zicer za tri dana u Torinu taman da overi titulu u svom dvoristu(Sampdoria nece mnogo da zapinje to budite sigurni). To je to, verujem da je masa tiketa oborena ali ne treba biti naivan, treba dobro razmisliti i prouciti pre utakmice). Jeste Juve suplji otpozadi to svakako, ali da je njima bilo potrebno dobili bi oni Udinese 3-2 zmureci!

  • Mane

    23. jul 2020 | 22:07

    Pazi komentare kako Ronaldo samo čeka u 16 metara. Da gledate utakmice videli da se stalno spušta u sredinu da navuče defanzivce, izvlači se na krilo, uvek se nudi kao opcija za dodavanje i po potrebi vrši presing.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA