≫ 

Kartonijada, gol Nejmara i horor povreda Embapea: Francuski fudbal se vratio, PSŽ uzeo trofej!

Parižani slavili golom Nejamra u 14. minutu psoel pravog rata sa Sent Etjenom

  • 1
PSG, Paris Saint Germain, pehar Foto: Tanjug/AP
PSG, Paris Saint Germain, pehar Foto: Tanjug/AP
PSG, Paris Saint Germain, pehar Foto: Tanjug/AP

Završena je bitka za Kup trofej Francuske na stadionu "Francuska" u Sen Deniju, pehar ide u ruke šampiona Pari Sen Žermena posle teške, tvrde i na momente "prljave"f inalne utakmice sa Sent Etjenom - 1:0.

Strelac jedinog gola bio je Brazilac Nejmar u 14. minutu, pokupio je loptu posle promašaja Embapea i "zakucao" je pod prečku gola.

Paris Saint Germain - Saint Etienne Foto: Tanjug/AP

Delovalo je tada da će ekipa Tomasa Tuhela nastaviti u istom ritmu, efikasno i napadački, ali je desetosruki prvak Francuske imao druge planove i potrudio se svojski da "zagorča život" izrazitom favoritu.

Meč je od starta maltene slutio na konflikt, bilo je mnogo rizičnih startova na granici kartona, a onda je sve eskaliralo u neželjenom pravcu kada je kapiten i ikona Sent Etjena Perin jezivo startovao na Embapea, teže ga povredio (čekaju se prve prognoze odsustva), inicirao opštu tuču igrača dva tima. 

Na kraju, posle prave kartonijade, sudiaj je pokazao direktni crveni Perinu i nekoliko žutih igračima oba tima.

Paris Saint Germain - Saint Etienne Foto: Tanjug/AP

O sve prisutnoj tenziji na terenu svadoči podatak da je samo u prvom poluvremenu, uz jedan crveni, viđeno čak sedam žutih kartona, ukupno deset na čitavoj utakmici.

Ono što svakako može da brine Tuhela, PSŽ i navijače je verovatno odsustvo koje čeka Embapea, moguće i duže, pred ključni deo sezone: finale Liga Kupa sa Lionom (31. jul) i onaj mnogo važniji, u okviru Lige šampiona protiv Atalante (12. avgusta).

Bio je ovo inače prvi zvanični meč u Francuskoj još od prekida sezone pre četiri meseca zbog pandemije korona virusa.

Sent Etjen sa desetoricom u drugom poluvremenu nije mogao da izvuče ništa sem časnog poraza, teško je "Zelenima" bilo da se nose sa favorizovanim Svecima iako su ovi bili lišeni Embapea od momenta kada je brutalno "pokošen".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA