≫ 

Drama poslednjeg kola u Hrvatskoj: Bivši igrač Zvezde na pobedu od LŠ, 3 kluba se bore za to mesto

Ko će u kvalifikacije kao vicešampion Hrvatske - Osijek, Lokomotiva ili Rijeka?

  • 6
FK Osijek, FK Lokomotiva Printskrin: Youtube/Hrvatska Nogometna Televizija

Fudbalski šampionat Hrvatske dostigao je vrhunac u svom poslednjem kolu - tri tima se bore za mesto koje ovog leta vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona!

U pitanju su Osijek, Lokomotiva i Hajduk koji svoje mečeve u nedelju veče igraju od 21.05 minuta, a zanimljivo je da će dva prva pomenuta u svom međusobnom okršaju tražiti to vicešampionsko mesto.

I Osijek i Lokomotiva imaju po 62 boda, svoj derbi će igrati na "Gradskom vrtu", i svima je jasno da će u kvalifikacije ići onaj tim koji ostavri pobedu.

S druge strane, njihov nerešen rezultat priželjkuje Rijeka koja ima bod manje i koja kod kuće čeka Istru. Samo u slučaju pobede, i remija u Osijeku, tim sa "Rujevice" će se domoći te druge pozicije.

Ukloliko Rijeka ne pobedi, Osijek će biti taj kom će onda odgovarati i remi sa Lokomotivog zbog boljeg međusobnog susreta tokom sezone.  Lokosi su u septembru prošle godine slavili sa 2:1, zatim je Osijek najpre dobio sa 4:0, a potom i sa 1:0 u Zagrebu početkom juna.

Za Lokomotivu igra i Đorđe Rakić, bivši napadač Crvene zvezde, koji se na polusezoni vratio iz Grčke. Nije mnogo igrao s obzirom na to da ima 35 godina, pretežno je svoju šansu dobijajo sa klupe u poslednjih pola sata.

FK Crvena zvezda, proslava titule 2014 Đorđe Rakić, drugi s desna na levo, tokom proslave titule 2014. na Marakani Foto: MN Press

Ukoliko Lokomotivi zagusti, nema sumnje da će Rakić, koji je dres Zvezde nosio godinu i po dana (od 2013. do januara 2015.) i sa kojom je osvojio titulu, ponovo dobiti šansu u finišu - da svojim iskustvom pomogne gostima.

>>> Večeras (21.05) igra se vrlo zanimljiv meč u Hrvatskoj, direktna borba za mesto u kvalifikacijama u Ligi šampiona, gde komšije prvi put u istoriji imaju dva predstavnika. Osijek čeka Lokomotivu, oba tima imaju 62 boda, a domaćin bolju gol-razliku i međusobni skor i odgovara mu i remi. Kec je 1,90, iks 3,45, a dvojka 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Osijek – Lokomotiva.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. jul 2020 | 09:50

    Код нас је улавном било све решено...зна се за кога је ЛШ, и елита, за кога је утешни, другоразредни фудбал...свако на своје, према величини имена..

  • Vux

    25. jul 2020 | 10:04

    Kod njih svi negde ucestvuju:1 I 2 LŠ. 3,4,5 U kvalifikacijama za LE. 9 IGRA BARAZ DA OSTANE U LIGI A 19 ISPADA IZ LIGE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA