≫ 

Preminula legenda OFK Beograda: Nosio je "plavo-beli" dres 11 sezona, bio je i trener Romantičara

Romantičari na svoj sajtu objavili da je umro Božidar MIlenković

  • 2
Božidar Milenković

Milenković, desno, na sahrani Dragoslava Šekularca Foto: MN Press

Božidar Milenković, legendarni fudbaler, trener i operativac OFK Beograda, preminuo je u 67. godini života!

Milenković je kao igrač i stub odbrane dres OFK Beograda branio čitavih 11 sezona u periodu 1975-88. U prvenstvenim i kup-utakmicama je ukupno odigrao čak 290 mečeva i postigao 18 golova!  Na večitoj klupskoj listi na 6. poziciji po broju odigranih utakmica.

Nakon završetka igračke karijere, ostao je uz OFK Beograd gde je preuzeo brigu o Omladinskom stadionu od legendarnog Save Antića. Kasnije je postao i šef stručnog štaba našeg seniorskog tima, bio u UO fudbalske sekcije, te njen sportski direktor, a imao je ulogu direktora sportskog društva do svog poslednjeg dana života.

- OFK Beograd ovim putem upućuje reči saučešća familiji i prijateljima Božidara Milenkovića. Neka je večna slava našem Boži, hvala za sve što je učinio za plavo-bele. U poslednje vreme, za veoma kratak period, naš klub je ostao bez nekoliko velikana. Ostali smo bez Cvetka Jovanovića, ostali smo bez neponovljivog Ilije Petkovića, uz kog je naš Boža bio do samog kraja, napustio nas je i Vladimir Bulatović... Ponosni smo što ste bili uz nas - stoji na sajtu kluba.

Podsetimo, i to da je Milenković pre godinu dana dao jedan opširan intervju za Telegraf u kom je govorio da su Zvezda i Partizan uništili srpski fudbal.

- Tužno, da ne kažem jadno i bedno. Posle svih tih godina ja se tako osećam zato što jednostavno klub nije više to što je nekada bio. Klub je zapostavljen od svih, baš na ovom stadionu koji smatramo našim. Izgrađen je još 1957. godine i tu je Sportsko društvo sa svim svojim strukturama.

- Mi smo tu sad pastorčad, deca koja nemaju ni roditelje, ni oca ni majku. Tako se osećamo i to je naša realnost i sadašnjost. Ubuduće trudićemo se da sami ovaj klub na neki način podignemo i vratimo na mesto gde je nekada bio - rekao je Milenković između ostalog za naš sajt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    25. jul 2020 | 16:52

    Poslednji pozdrav dragom prijatelju I postenom coveku. Srdjan iz JIK banke

  • Aca Nikolic-bizon

    26. jul 2020 | 18:43

    poslednji pozdrav svom školskom drugu i kumu od Ace bizona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA