≫ 

Premijerligaški finiš sezone obećava triler: Drama za Ligu šampiona, u Londonu se rešava opstanak

Junajted, Čelsi i Lester za Ligu šampiona, Aston Vila, Votford i Bornmut za opstanak - biće drame u poslednjem kolu

  • 0
FK Mančester junajted, FK Čelsi Foto: AP/Tanjug

Liverpulova davna potvrda titule šampiona bila je samo uvertira za "veliko finale" sezone u Premijer ligi i borbu za Ligu šampiona koja dostiže vrhunac u poslednjih 90 minuta fudbala u elitnom engleskom rangu.

Retko kada smo poslednjih godina imali priliku da svedočimo tako dramatičnom raspletu kao ove sezone, gde se tri tima bore za preostala dva mesta koja vode u elitno takmičenje.

Ko će uz Liverpul i Siti u Ligu šampiona, odgovor ćemo saznati negde malo pre 19 sati, posle utakmica Lester - Mančester junajted i Vulverhempton - Čelsi.

Trenutno su u prednosti Mančester (63) i Čelsi (63) u odnosu na tim Brendana Rodžersa (62), ali Lisice imaju situaciju za poželeti u poslednjem kolu - direktan sudar sa zahuktalim Junajtedom.

Namestilo se da Rodžersov tim ne mora da strepi od drugih ishoda, sam če rešavati svoju sudbinu i pokušati da priredi još jedan veliki rezultat, koji gotovo da bi imao vrednost osvojene titule pod Ranijerijem.

FK Lester - FC Šefild Foto: Tanjug/AP

Ogromna važnost meča naterala je i Rodžersa da ionako veliki pritisak još više prebaci na stranu rivala pojedinim izjavama u medijima.

- Postoji razlika kada mi hoćemo u Ligu šampiona, ali kada ste klub kao Mančester junajted, vi morate da igrate Ligu šampiona. Mi želimo plasman, ali i ako ne uspemo, za nas će ovo i dalje biti dobra sezona - rekao je Rodžers.

Lesteru je pozicija kudikamo teža, jer mora da pobedi da bi ostvario cilj, Junajted može i da kalkuliše, ali teško da će to biti Solskjerov izbor posebno nakon što se kockao i izubio (igrao nerešeno) protiv Sautemptona i Vest Hema.

Mančester je u tim mečevima propustio šansu da već obezbedi Ligu šampiona, pa sad mora težim putem, a isto važi i za Čelsi koji ne sme izgubiti meč u Vulverhemptonu. U tom slučaju "Plavci" će navijati za pobedu Mančestera kako ne bi završili iza Lestera na kraju sezone.

Biće, dakle, uzbuđenja na pretek u poslednjem kolu, i to ne samo u borbi za plasman u Ligu šampiona, već i za opstanak, gde su dva kluba u grčevitoj borbi i treći koji se nada čudu.

Votford i Aston Vila ulaze u poslednjih 90. minuta poravnati na deobi 17. i 18. mesta sa 38 bodova, pred mečeve sa Arsenalom, odnosno Vest Hemom, oba u gostima.

Šansu će vrebati i gotovo otpisani Bornmut kome je jedina nada u ostanak u eliti pobeda u gostima nad Evertonom i porazi Vile i Votforda.

Premiejr liga, 38. kolo

Svi mečevi počinuu u 17

Arsenal - Votford

Barnli - Brajton

Čelsi - Vulverhempton

Kristal Palas - Totenhem

Evereton - Bornmut

Lester - Mančester junajted

Mančester siti - Norič

Njukasl - Liverpul

Sautempton - Šefild Junajted

Vest Hem - Aston Vila

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA