Mauricio Sari pred rekordom Serije A, "baca" Boškova na 3. mesto!

Strateg Juvea čeka da zvanično postane najstariji trener koji je osvojio Skudeto

  • 1
Maurizio Sarri Foto: Guliver/ Yifan Ding/Getty Images

Fudbaleri Juventusa u nedelju veče bi i zvanično mogli da postanu šampioni Italije, po deveti put uzastopno, ukoliko od 21.45 minuta pobede Sampdoriju na svom terenu!

To bi značilo da bi njihov trener Mauricio Sari oborio rekord Serije A i postao najstariji trener koji se domogao Skudeta, pošto trenutno ima 61 i po godinu.

Ne sumnje da će Sari to i uspeti do kraja sezone, samo je pitanje u kom kolu, a vredi pomenuti da je prethodni rekord držao Nils Lidholm koji je 1983. imao 60 godina i sedam meseci kada se okitio titulom sa Romom.

Dolazak Sarija na prvo mesto "baca" legendarnog Vijadina Boškova na treče, jer je popularni "Vujke" imao 60 kada je sa Sampdorijom 1991. stigao do Skudeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Huan

    26. jul 2020 | 16:43

    Sa Sampdorijom biti prvak i sa ovim Juventusom nikako nije za poredjenje bez obzira sta je u pitanju. Ono je pravi podvig a ovo je odradjivanje posla. Toliko su najjaci u Italiji vec godinama da se samo liga sampiona ceka i racuna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA