≫ 

Junajted penalom overio Ligu šampiona, Totenhem se provukao do Evrope, gotova je Premijer liga!

U Čempionšip se sele Bornmut, Votford i Norič

  • 3
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Favoriti su redom svi upisali pobede od Liverpula i Mančester Sitija, preko Čelsija, Mančester junajteda i Arsenala.

Junajted je pobedio Lester u duelu za mesto u Ligi šampiona naredne sezone sa 2:0, Siti je bio bolji od Noriča sa 5:0, Arsenal je kod kuće pobedio Votford sa 3:2, Čelsi na Stamford Bridžu ekipu Vulverhemptona sa 2:0, a Liverpul je na Sent Džejms Parku izašao na kraju sa Njukaslom sa 3:1.

Pošto su Redsi još ranije osvojili titulu, a Građani obezbedili svoje mesto u Ligi šampiona daleko ispred ostalih trebalo je videti šta će se desiti u meču Lestera i Juanjteda.

Lester je pred poslednje kolo bio petoplasirani sa 62 boda i ostao je tu, jer su i Čelsi i Junajted slavili i sakupili po 66, s tim što su Đavoli završili na trećem, a Plavci na četvrtom mestu.

Junajted je posao završio golom sa bele tačke u 71. minutu. Valensija je potrčao napred posle izgubljene lopte igrača Lestera na sredini terena.

Dobio je pas u sredini, ušao u kazneni prostor i našao se u "sendviču" između Džonija Evansa i Vesa Morgana.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Evans, nekadašnji igrač Junajteda, je uklizao i skrivio penal, a Bruno Fernandeš je bio neumoljiv.

"Lisice" su tokom meča napadale, svoje prilike su imali Ndidi i Tilemans, ali su uglavnom bili neprecizni.

Marsku Rašford je u završnici prvog poluvremena morao da reaguje bolje iz kaznenog prostora, ali to nije učinio i samo je produžio neizvesnost šutem preko gola.

Ta neizvesnost je otklonjena sigurnošću Portugalca koji je preporodio Junajted, u drugom delu ove sezone i popeo ga, uz pomoć preporođenog Nemanje Matića i Pola Pogbe do mesta u Ligi šampiona.

Sve je samo potvrdio u 98. minutu i Džesi Lingard drugim golom Junajteda na meču sa Lesterom, kojim je definitivno rešio sve.

Olivije Žiru Foto: Tanjug/AP

Čelsi je svoju pobedu ostvario nad Vulvsima golovima Mejsona Maunta i Olivijea Žirua u prvom i četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Tako su Vulvsi ostali bez mesta u kvalifikacijama za Ligu Evrope jer je Totenhem osvojio bod u meču sa Kristal Palasom i prestigao Vulverhempton.

Maunt je pogodio iz slobodnjaka, a Žiru u kontri posle pasa Maunta uz neobjšanjivo i neoprostivo lošu reakciju štopera Konora Koudija.

Arsenal je pitanje pobednika rešio u prvih pola sata igre golovima Obamejanga u petom i 33. minutu od kojih je prvi bio iz penala, a drugi fantastičnim makazicama, dok je između u 24. minutu precizan bio i Kieran Tirni.

Utešne golove za Votford dali su Troj Dini iz penala u 43. minutu i Dani Velbek u 66.

Siti je "torpedovao" Norič u drugom poluvremenu nakon što je Noriču na Etihadu VAR poništio gol u osmom minutu.

Kevin De Brujne Foto: Tanjug/AP

Građani su već do kraja prvog dela stekli dva gola prednosti pogocima Gabrijela Žezusa u 11. i Kevina De Brujnea u 45. minutu, da bi u nastavku od 79. do 90. pogađali i Sterling, Marez i De Brujne još jednom.

Liverpul je do pobede došao preokretom pošto je primio gol već u prvom minutu.

Šelvi je iz brzog prekida sa centra poslao lukavu loptu za Dvajta Gejla, ovaj je uhvatio odbranu Liverpula na spavanju i posle 50 sekundi je bilo 1:0 za Njukasl.

Redsi su do kraja preokrenuli golovima Virdžila Van Dajka u 38. minutu, Divoka Origija u 59. i pobedu je potvrdio Sadio Mane posle asistencija Roberta Firmina u 89. minutu utakmice.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Reakcije Dejana Stankovića za vreme prijateljske utakmice Zvezde i Napretka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    26. jul 2020 | 20:31

    Да сте нама живи и здрави, Валенсија није у Јунајтеду већ пар година. Марсијал је утрчао ... поздрав.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA