Mitar je najbolji strelac u 4 najjače engleske lige! Još samo jedan čovek može da ga sruši sa trona

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović najbolji je strelac u engleskom fudbalu i po završetku Premijer lige

  • 5
aleksandar mitrović Foto: MN Press

Mitrović je sa 26 pogodaka i dve asistencije u četiri najjača engleska fudalska takmičenja ostavio iza sebe sve svoje takmace.

Pa je tako prvi strelac Premijer lige, Džejmi Vardi iz Lestera ostao na 23 gola (pet asistencija), najbolji špic Lige 1 (treći rang) Ivan Tonej iz Piterboroua ima 24 gola uz pet asistencija, dok je u četvrtom rangu Eoin Dojl sa 25 golova i četiri asistencije bio najefikasniji u sezoni.

Dojl je tokom sezone dao ove golove za Bredford i Svindon i Svindonu je, pre odlaska u Bolton Vondererse ovog jula, pomogao da ostanu na vrhu tabele.

Piterboro je ostao u zoni van plej-ofa za promociju u Čempionšip na sedmom mestu iza Flitvuda, Portsmuta i Oksforda za po bod, pa svi golovi Toneja nisu mnogo pomogli.

Vardijev Lester se borio za Ligu šampiona sa Mančester junajtedom i Čelsijem i na kraju morao da se zadovolji Ligom Evrope, dok je Mitrovićev Fulam u igri za Premijer ligu.

Kotidžersi su regularni deo sezone završili na četvrtom mestu iza Lidsa i VBA koji su se direktno plasirali u Premijer ligu i trećeplasiranog Brentforda.

Iz Brentforda dolazi Oli Votkins, jedini koji može da do kraja sezone premaši Mitrovićev skor.

Brentford je u prvom meču doigravanja protiv Svonsija izgubio 1:0, tako da Votkins ima još najmanje jednu šansu da poremeti ovaj poredak. Revanš Brentforda i Svonsija je 29. jula, ali ni Mitrović za to vreme neće sedeti skrštenih ruku.

Fulam igra za finale plej-ofa protiv Kardifa tako da će i naš reprezentativac imati još dve ili tri šanse da popravi svoj skor i ostane neprikosnoven u Engleskoj. Dve ako Fulam ispadne od Kardifa, tri ako dođe do finala i direktne borbe za plasman u elitu.

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panvrot

    26. jul 2020 | 22:21

    aha a sta je sada hejteri? pa ostrvo zvoni mitro is on fire!

  • baba smilja iz darosave

    26. jul 2020 | 23:28

    druga liga

  • Sasa

    27. jul 2020 | 01:20

    Ko su najbolji strelci u u 20 liga petice. Kazem 20 ker iz svake racunamo po 4 lige ahahahaaa Pazi porediti panja sa majstorima iz premijer lige ahahahaaaaa porediti premijer ligu sa drugim ligama Engleske ahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA