Preokret! Lučesku stiže u Kijev, ultrasi poručili: Sećamo se šta si pričao za Rusiju i Ukrajinu

Sve polako poprima izglede telenovele...

  • 0
Mirčea Lučesku Foto: Guliver/Epsilon/Getty Images

Iako je tokom dana u medijima izašla njegova izjava da posle četiri dana napušta Dinamo, iskusni stručnjak Mirčea Lučesku navodno u utorak stiže u Kijev!

Tako barem tvrde rumunski mediji koji se pozivaju na izjavu njegovog agenta, dok su se u međuvremenu oglasili i navijači Dinama.

Podsetimo, ultrasi ovog tima ne odobravaju da Rumun, koji je vodio Šahtjor 12 godina, vodi njihov tim. Upravo zbog toga je Lučesku i hteo da napusti klub.

- Danas nam je dat tračak nade oko mogućeg prekida saradnje Lučeskua i Dinama. Mirčea, sve si dobro razumeo. Ovde ne možeš normalno da radiš. Vaše pojavljivanje u utorak u KIjevu će značiti samo jedno, a to je da ste izabrali novac i stali između kluba i navijača - piše u saopštenju i dodaje se:

- Obećavamo vam "toplu dobrodošlicu" i teške radne uslove. Ovo će vam biti najteži milioni evra u vašoj karijeri. KIjev vas nikada neće dočekati kao Donjeck. I definitivno nećemo zaboraviti vaše reči da su Rusija i Ukrajina jedno.

- Za nas su čast, istorija i dostojanstvo važniji od pehara, novca i medalja. Nikada nećemo odustati od svojih principa i uverenja. I dalje imate šansu da donesete pravu odluku i odmarate u miru. I čelnici Dinama takođe imaju tu šansu.

mirčea lučesku Foto: MN Press

Lučesku je od 2004. do 2016. godine bio šef stručnog štaba Šahtjora, trenirao je potom Zenit i reprezentaciju Turske, a ovo je trebalo da mu bude povratak u ukrajinski fudbal posle četiri godine.

Rumunski stručnjak je sa Šahtjorom osvojio osam titula, šest kupova, sedam Superkupova i jedan Kup UEFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA