≫ 

Kriminalac ga upucao zbog devojke, završio u zatvoru zbog reketa: Luda priča bivšeg igrača Partizana

Zanimljiva životna priča nekadašnjeg napadača crno-belih Milana Đurđevića

  • 3
Milan Đurđević Foto: MN Press

Osim što je kod starijih navijača Partizana ostao u sećanju kao jedno od dražih kupovina u letnjem prelaznom roku, sećanje na nekadašnjeg napadača crno-belih Milana Đurđevića i nema neki poseban povod!

Međutim, zbog svog burnog života i na terenu i van njega, Đurđević je definitivno zaslužio "nekoliko rečenica" koje je nedavno dobio od navijačkog portala "Retro Partizan", a u kom je ukratko opisana njegova karijera.

Ono po čemu će Đurđević zauvek biti upamćen jesu njegovi golovi protiv Seltika i Groningena u Kupu pobednika kupova, promašaju protiv Intera u Kupu UEFA, ali i dva pogotka protiv Hajduka na Poljudu - u meču koji je završen upadom navijača na teren i spaljivanjem zastave Jugoslavije.

Međutim, ostaće umamćeno i to da je na njega pucano 1991. godine, dok se vozio na motoru, kao i da je 2012. godine uhapšen u Grčkoj, jer je navodno bio član organizovane kriminalne grupe koja se u Solunu bavila iznudom i zelenašenjem.

Krenimo redom...

U Partizan je stigao 1989. godine posle sjajne sezone u OFK Beogradu u 19 postignutih golova u Drugoj saveznoj ligi. Postigao je devet golova na 26 nastupa, a ono po čemu je bio poznat jeste duga kosa zbog koje je dobio nadimak "Kempes" po čuvenom argentinskom golgeteru Mariju Kempesu.

Druge sezone se preselio na klupu zbog tri promašena zicera protiv Intera za koji je tada branio Valter Zenga. Bio je to u osmini finala Kupa UEFA, crno-beli su poraženi u Milanu sa 3:0, dok je u Beogradu bilo 1:1.

Te sezone je viđen i pomenuti meč u Splitu, kada je Đurđević dao dva gola za vošstvo Partizana od 2:0. Samo dva minuta posle drugog gola u 71. minutu, Torcida je uletela na teren i prekinula utakmicu.

Pred stampedom hrvatskih navijača, igrači i stručni štab Partizana jedva su uspeli da pobegnu sa terena i sačuvaju živu glavu. Čak su i pojedini igrači Hajduka svojim telima sprečavali navijače da sustignu goste iz Beograda. Na kraju, ceh je platila zastava Jugoslavije koju su vrlo brzo zapalili, a na jarbolu je zamenili hrvatskom.

Đurđević je Partizan napustio u leto 1991. i preselio se u PAOK gde je za dve sezone dao 17 golova, a upravo u tom periodu u jednom beogradskom klubu je navodno upucan u nogu.

Kako se pričalo, tada ga je navodno upucao jedan od tadašnjih članova podzemlja. Kako se priča, razlog za njegov sukob sa Milanom je bio banalan, drugi su ga naložili da mu dugokosi centarfor muva ribu.

Kada je Đurđević izašao iz "Nane" i seo na motor, ranjen je navodno u butinu. Tada se pisalo da je napadač nepoznat. Ipak, ova priča nikada nije potvrđena.

Nekadašnji miljenik navijača Partizana se poslednji put u javnosti našao 2012. godine kada je uhapsila 53 osobe među kojima je bio i Đurđević.

Mediji su tada pisali da je grčka policija "razbila" četiri grupe zelenaša, a iza brave su se našli biznismeni, policajci, finansijski policajci, novinari, bankari i lokalni funkcioneri. Procenjuje se da su ove četiri grupe zelenaša od reketa „zaradile“ ukupno 44,3 miliona evra!

- Mesečna kamata koju su tražili od žrtava bila je od 6,5 do čak 80 procenata, ukoliko bi ljudi prekoračili rok za otplatu. Nisu imali milosti, a klupko je počelo da se odmotava kad se jedan biznismen ubio, a drugi pokušao da se ubije, jer nisu više mogli da izdrži pretnje i pritisak - rekao je izvor istrage pre osam godina.

Đurđević je karijeru završio 1998. godine u grčkoj Kastoriji, a prethodno je igrao i za PAS Janjunu, Perpigan, Panahaiki, Leku i Majorku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kad se setim

    28. jul 2020 | 17:56

    Šta je sve promasio protiv Intera u Milanu čuveni Kempes dođe mi sad da se roknem.Ipak dva gola Hajduku u Splitu,Groningenu i Seltiku su ono po čemu ću ga ja pamtiti.

  • Pop

    28. jul 2020 | 17:07

    Kempes sa Karaburme!

  • pfc den hag

    28. jul 2020 | 17:04

    jos se secam gostovanja u Novom Sadu i nevidjene tuce sa policijom i Djurdjevica kako stoji na ogradi i brani navijace

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA