≫ 

Kanga se vraća u Zvezdu, sutra je u Beogradu! Stiže veliko pojačanje za napad na Ligu šampiona

Crveno-beli vraćaju Gabonca koji je protekle dve godine nastupao za Spartu iz Praga

  • 57
Gelor Kanga Foto: MN press

Crvena zvezda je dogovorila transfer Gelora Kange, koji se vraća na Marakanu posle dve sezone u Sparti iz Praga, potvrđeno je Telegrafu. Gaboncu je istekao ugovor sa Spartom i dolazi u Zvezdu kao slobodan igrač, s tim što će dobiti određeni novac "na ruke" za potpis, što je praksa kod dolaska slobodnih igrača.

Zvezda je uspela da pobedi u pregovorima oko transfera sa još nekoliko klubova, među kojima je bila i Sparta, kao i turski Trabzon.

On će na Marakani zarađivati 500.000 evra godišnje, ali će imati i bonuse u slučaju ulaska u Ligu šampiona.

Dejan Stanković je tako dobio kapitalno pojačanje pred početak sezone i kvalifikacije za Ligu šampiona. Prethodno su u klub stigli Aleksandar Katai i Srđan Spiridonović, a Kanga bi upotpunio ofanzivni trio koji je iza špica.

Kanga u četvrtak stiže na Marakanu, gde bi trebalo i da stavi paraf na ugovor.

Gabonac je u Zvezdu stigao na preporuku Miodraga Božovića 2016. godine iz ruskog Rostova i sa Zvezdom je tokom dve sezone osvojio jednu titulu. U Zvezdi je za dve sezone na 59 utakmica postiao 13 golova i udelio 21 asistenciju.

Znao je da jednim potezom reši utakmicu, ali je isto tako imao svoje "bubice", pa je svojevremeno hteo da se bije sa tadašnjim kapitenom Aleksandrom Lukovićem, a ostao je upečatljiv i njegov crveni karton protiv Ludogoreca u momentu kada je Zvezda imala sve u svojim rukama za prolaz u plej-of Lige šampiona u revanšu na Marakani.

Ipak, gol protiv Krasnodara biće sigurno nešto što će navijači najviše pamtiti kada je Kanga u Pitanju, jer je uz njegovu pomoć Zvezda posle 10 godina obezbedila učešće u Evropi, tada pod vođstvom Vladana Milojevića.

Video: Stankovic o zasićenosti igrača: Ako to osetim, reagovaću sa zadovoljstvom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA