≫ 

Ugašen prvi klub Luke Modrića

FK Zadar se ugasio zbog velikih dugova

  • 4

Fudbalski klub Zadar prestao je da postoji, klub u kojem je ponikao najbolji hrvatski igrač Luka Modrić izdao je zvanično saopštenje.

- FK Zadar s.d.d. već šest meseci nalazi se u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih tužbi na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna (oko 360.000 evra), uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje ukupno iznose 1.000.000,00 kuna (133.000 evra).

- Grad Zadar se kao najveći deoničar jasno ogradio kako više neće finansirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Takođe, ni ostali deoničari nisu pokazali interes za finansiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u martu 2020, na kojoj su jasno upoznati s finansijskim stanjem.

- Klub nema dovoljan broj igrača za takmičenje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. avgusta mora da uplati dospele obveze HNS 'NS-u Split' u iznosu 8.800,00 kuna za šta ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu preti suspenzija - stoji u saopštenju FK Zadra.

Rovinj, Zadar, Hvar Foto: Pixabay.com

Zadar je bio redovni član HNL-a od 2007. do 2015, a u stečaju još nije završio jer su svi ti postupci odloženi zbog krize s koronavirusom. Prema pisanju hrvatskih medija, Zadar će se ugasiti i klub se neće takmičiti niti u jednom rangu hrvatskog fudbala.

Klub prestaje da postoji, ali fudbal se u Zadru neće ugasiti jer je osnovan novi klub HFK Zadar u koji su prebači svi uzrasti osim seniora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija

    28. jul 2020 | 21:34

    E ovde mozemo videti koliko NOVAK DJOKOVIC donosi srbiji i razvoju svega, ne samo sporta..Ubedjen sam da se djokovicev “klub” u kome je ponikao gasi zbog finansijskih dugova, resio ovo lagano...A modric koji zaradjuje par miliona mesecno ne moze da regulise i usreci nekoliko hiljada ljudi u zadru...

  • Auspuh

    28. jul 2020 | 21:15

    Ovi videli od Idee iz predgradja pa osnovali drugi ,sad dva Zadra imaju ...sigurno su pitali strucnjaka iz predgradja kako i šta da urade...😂😂😂😂😂

  • 5544

    24. avgust 2020 | 02:28

    Inače za one koje zanima, tu su potekli vrsaljko, Subašić i Modrić, i nudili su pomoć i sve godinama ali korupcija i krivi potezi odveli su klub u propast i niže lige i na kraju svega u stečaj. Nije bilo šanse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA