≫ 

Nikad važnija bitka za titulu u Srbiji: Samo prvak ide u LŠ, ostali na "smetlište evropskog fudbala"

Tenzija će u sezoni koja sledi biti na maksimumu, jer pobednik dobija sve, a poraženi gotovo ništa

  • 72
Najvaznija bitka za titulu, Stankovic, Milosevic, Lalatovic Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: AP/Tanjug/Nikola Tomić/Marko Jovanović

Pred srpskim fudbalerima je nikad važnija bitka za titulu u Superligi u novijoj istoriji, jer će uticati na njihovu dalju budućnost i pre svega na njihove evropske nastupe.

Naime, pošto je Srbija na zaključnoj listi za klupski koeficijent sezonu definitivno završila ispod 15. mesta, to znači da naredne sezone, kada se menja sistem evropskih takmičenja i uvodi novi "treći rang" evropskog klupskog fudbala u vidu Konferens lige, naših timova neće biti u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Samo će šampion Srbije krenuti od kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će preostala tri srpska kluba u kvalifikacije za Konferens ligu od 2. kola.

Ovo će faktički sve srpske klubove, izuzev šampiona", smestiti na "smetlište evropskog fudbala", gde će biti najslabiji klubovi, koji nemaju dovoljan kvalitet za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Nema sumnje da će pred srpskim klubovima ovog leta biti nikad teže evropske kalkulacije zbog novog sistema sa samo jednom utakmicom uz žrebanje ko je domaćin, koje su ujedno i nikad bitnije, jer je ovo možda i poslednja prilika da se klupski koeficijent popravi, i da situacija da nemamo klubove u Ligi Evrope ne potraje predugo.

Srbija je trenutno na 19. mestu na listi UEFA po nacionalnom koeficijentu sa 25.500 bodova. Ispred su Švajcarska (25.600), Grčka (26.300), Kipar (26.750) i Češka, koja sa 27.300 bodova trenutno zauzima željeno 15. mesto koje donosi i dva mesta u Ligi šampiona.

Nacionalni koeficijent, UEFA Printskrin: Uefa.com/

Trenutno je u Srbiji Zvezda u seriji od tri vezane titule i nema dileme da će i u narednoj sezoni biti najveći favorit uz Partizan koji se pojačao i uz to sačuvao okosnicu tima i najavljuje napad na šampionski pehar.

Vojvodina, TSC, Čukarički i Radnički iz Niša će se sasvim sigurno boriti za mesto u Evropi, ali nerealno je da mogu da pariraju večitim rivalima kada je u pitanju trka za titulu.

>>> Trabzon je poslednji put osvojio trofej pre deset godina, dok Alanja nema nijedan u istoriji, a upravo ova dva tima sastaju se večeras (20.30) u finalu Kupa Turske u Istanbulu. Kec je 2,50, dvojka 2,70, a iks koji vodi u produžetke 3,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Kupa Turske.

Video: Stankovic o zasićenosti igrača: Ako to osetim, reagovaću sa zadovoljstvom!

Video: Milošević: Prioritet ove sezone je da vratimo titulu u Humsku

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    29. jul 2020 | 16:53

    Ovi koji su osnovani u Kukesu su vec prvaci. Ta ovi koji se pitaju (vladaju) sigurno nece dozvoliti Partizanu da ide LS.

  • Nscz

    29. jul 2020 | 12:49

    Znaci samo Zvezda u Ls a franjevci na smetliste fudbala

  • Stefan

    29. jul 2020 | 12:48

    Nadam se da ce ove godine Tsc i Vosa popraviti nas koeficijent. I eto, Srbija kad bi ulozila u ova dva kluba po 3 miliona, da dovedu ono sto vredi po Srbiji i regionu, oni bi osvajali vrlo vazne bodove za ukupni broj bodova. Radnicki nas je prosle godine upropastio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA