≫ 

Odobrena nova pomoć savezima: FSS od FIFA dobija još 1.5 miliona dolara

Važna vest za sve Saveze

  • 6
Slaviša Kokeza, Marko Pantelić, Zvezdan Terzić, Nenad Bjeković

Foto: MN Press

Svetska fudbalska organizacija (FIFA) nastavlja da pomaže fudbalskim federacijama, svojim članicama, pa je tako aktivirala treću fazu finansijske podrške Savezima u visini od 1.5 miliona dolara.

Prema navodima na zvaničnom sajtu FIFA, milion dolara dobiđe svaka od 211 fudbalskih organizacija na svetu, to je suma koju je svaka federacija u obavezi da upotrebi za finansijsku konsolidaciju od posledica korona virusa, dok ostatak te svote ide za pomoć ženskom fudbalu.

Pomoć od FIFA nacionalnim savezima biće uplaćena do januara naredne godine.

- Plan za olakšanje je sjajan primer fudbalske solidarnosti i obaveze u delikatnom i jedinstvenom trenutku u kojem se svet nalazi - kaže se u FIFA saopštenju, potpisanom od strane predsednika organizacije Đanija Infantina.

- Želeo bih da zahvalim kolegama iz FIFA Veća koji su odobrili odluku da se naša inicijativa i plan ostvare i pomogne se svim članovima naše organizacije - dodao je Infantino.

FIFA je obavestila sve fudbalske saveze i to da mogu aplicirati i za pozajmicu, koja sme iznositi najviše 35 procenata od godišnje dobiti određenog Saveza.

Najmanji iznos za koji može da se palicira je 500.000 dolara, a najveći 5 miliona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalenac

    29. jul 2020 | 22:57

    Zato se brk smeši Kokezi biće para za sve po malo. Slavićemo još jednu nameštenu titulu šta da se radi trenutno smo tako u mogućnosti.

  • Igor

    29. jul 2020 | 21:19

    ONI ce sve to da raspodele...

  • Darjan

    29. jul 2020 | 21:09

    Znači odatle pare za Kangu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA