Korona u Sevilji nedelju dana pred meč sa Romom: Otkazani timski treninzi, čeka se treći test

Jedan igrač je pozitivan, ali iz kluba nisu otkrili o kome je reč

  • 0
Sevilja - Barselona Foto: AP/Tanjug

Španska Sevilja potvrdila je da ima jednog zaraženog fudbalera, samo nedelju dana pre nego što ovaj tim treba da odigra meč osmine finala Lige Evrope protiv Rome (6. avgust).

Iz Sevilje tvrde da je fudbaler dobro, da nema simptome korona virusa, te da se nalazi u samoizolaciji kod kuće. Testiranje svih igrača je obavljeno u nedelju, a testirani su i članovi stručnog štaba i pomoćno osoblje.

- Sevilja je o ovome odmah obavestila sve kompetentne zdravstvene i sportske autoritete, izolovala zaraženu osobu i privremeno suspendovala treninge prvog tima, izvršila je dezinfekciju svojih prostorija i terena i striktno se pridržava protokola za ovakve situacije - navodi se u klupskom saopštenju.

Od kada se ispostavilo da je igrač zaražen, klub je izvršio još dva PCR testiranja i rezultati prvog testa su kod svih ostalih u klubu negativni, dok se rezultati drugog još čekaju.

O tome će informacija biti u četvrtak ujutru, tvrde iz kluba, čiji će se igrači pojedinačnim treninzima vratiti u četvrtak popodne, pod uslovom da su testovi opet svi negativni.

Poslednji meč koji je Sevilja igrala bio je onaj protiv Valensije kada su "Slepi miševi" pobeđeni sa 1:0. Taj meč se igrao 19. jula.

Video: Strahinja Pavlović utučen posle poraza u finalu: Nisam bio zdrav, moje greške su koštale ekipu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA