≫ 

Česi otkrili zbog čega Kanga nije hteo u Spartu i Trabzon, Rosicki mu nije dao ono što jeste Zvezda

Gabonac nije želeo da prihvati ponudu češkog kluba zbog jedne stavke

  • 29
155. Večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Ekscentrični vezni igrač Gelor Kanga više neće nositi dres Sparte, pošto klub iz Praga već duže vreme nije u kontaktu s njim.

Kako piše češki list Sport, uprava Sparte već neko vreme nije bila u kontaktu sa igračem i njegovim agentom, koji su u međuvremenu dogovorili saradnju sa Crvenom zvezdom.

Srpski šampion je već potvrdio njegov dolazak na Marakanu.

Praški tim je dao ponudu početkom leta, ali je Kanga odmah u startu odbacio mogućnost jednogodišnjeg ugovora. Klub sa Letne je u međuvremenu poboljšao svoj predlog jednogodišnjeg ugovora sa opcijom produžetka za još jednu sezonu.

Međutim, Afrikancu se ni to nije dopalo, jer je tražio ugovor na dve godine što je opet bilo nemoguće izvesti zbog stava sportskog direktora Sparte Tomaša Rosickog.

Pregovori su nakratko prestali, a Kanga i njegov agent Luis Denol interesovali su se za Tursku. U jednom trenutku to je izgledalo kao prelazak u Trabzonspor.

To je bio jasan signal da je cela stvar manje-više zatvorena za Spartu. Međutim, kao deo standardnog obrasca pregovora, ona je sačekala da vidi da li će Kanga i agent zvanično odgovoriti na poslednju dostavljenu ponudu.

Ali to se nije dogodilo, a vezista je umesto ponude Sparte  odabrao Crvenu zvezdu. Pretpostavlja se da će Kanga uskoro potpisati trogodišnji ugovor sa godišnjom platom od 500.000 evra uz bonus od 300.000 za potpis što je mnogo bolja opcija nego što mu je ponudila Sparta.

Fulam je u Kardifu slavio sa 2:0 i ostalo mu je da u Londonu dovrši posao večeras (20.45) i čekira mesto u finalu plej-ofa, gde ga čeka Brentford. Kec na Krejven Kotidžu je 2,05, iks 3,35, a dvojka 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam – Kardif.

Video: Atraktivan gol Zvezde posle pete Spiridonovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • penal igrac

    30. jul 2020 | 08:53

    U zvezdi mu obecali 30 penela koje ce on izvesti , a za svako gol koji postigne 5000 evrica mu legne na racun..to mu niko nije ponudio samo u drzavnim projektima je to moguce...tako ce ovaj pentioner da ojadi srbiju kao slicni luzeri poput boacija i ostalih jadnika..e moja srbijo..postala si kanta za fudbalsku otpad..

  • Mane

    30. jul 2020 | 07:28

    Kanga je majstor. Dobrodosao kuci jos napadaci i jurimo LS.

  • Dejo

    30. jul 2020 | 08:05

    Ovo je dokaz koliko je Zvezda napredovala u zadnjih pet šest godina.Ranije odlazili su za djabe igrači ,sudovi tužbe itd.Danas već kupuju se igrači koji imaju vrijednosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA