≫ 

Ozil će još godinu dana imati posao snova: Gledanje mečeva sa najboljih mesta 390.000 evra nedeljno

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil ostaje u tom klubu do kraja ugovora, rekao je njegov agent Erkan Sogut

  • 0
Mesud Ozil i Henrik Mkitarijan, Arsenal Foto: Gulver/Getty Images/Catherine Ivill

Sedeo na klupi ili ne, nekada sjajni, a sada otpisani vezista Tobdžija će primati 350.000 funti nedeljno (oko 390.000 evra).

Erkun Sogut je istakao da će izgurati ceo ugovor na Emirejtsu pre nego što 31-godišnjak sa nemačkim pasošem i turskim korenima ode u Aziju, Kinu ili Sjedinjene Države.

Iako Ozil nije odigrao ni minut od restarta, pa do kraja sezone u Premijer ligi, nema nameru da traži drugi klub, bar ne za sada.

Arsenal se pomirio sa tim da će ga pustiti da ode za džabe, samo da se reši njegovih primanja.

Stvari su dodatno zategnute na relaciji Ozil - Arsneal proletos kada je krenula pandemija korona virusa, pa su mnogi igrači morali da smanjuju plate.

Ozil je to odbijao, iako je učinkom bio daleko ispod proseka (samo jedan gol), čak i onog klupskog, a poznato je da Arsenal već neko vreme nije među top klubovima u Engleskoj.

Kada su čelnici Arsenala upitani o slučaju Ozil, naveli su da se njihov igrač mučio sa povredom leđa u poslednje vreme, ali je na ove tvrdnje bačen veo sumnje.

- Ne mislim da će Mesut otići odavde pre 2021. godine. On ima važeći ugovor i ništa se nije promenilo. Ostaće u Arsenalu. Kada taj ugovor istekne, pretpostavljam da je oko 90 posto šanse da će otići iz Arsenala. Možda Azija, Amerika, Turska, ko zna - rekao je Sogut za Fanatik.

Fenerbahče, klub za koji navija i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, navodno je čak hteo da zajedno sa navijačima prikuplja sredstva kako bi doveo Ozila, ali se ta priča za sada nije ostvarila.

Video: Nemanja Gudelj je zaraženi igrač Sevilje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA