≫ 

Savo nije hteo da komentariše Zvezdu, Kataija i Kangu: Banjak ne igra, ne prodajemo i Fiću i Sadika

Trener crno-belih pred start sezone i gostovanje Napretku iz Kruševca

  • 15
Savo Milošević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Trener Partizana Savo Milošević održao je konferenciju za medije pred start nove sezone, u kojem će crno-beli meč prvog kola igrati u subotu u Kruševcu od 17 časova.

Svestan je trener crno-belih da ga već na startu čeka težak protivnik i teški uslovi za igru.

- Verujem da smo spremni, biće težak meč i po ovoj vrućini. Svaki protivnik je težak i nezagodan u 1. kolu, mi imamo dva gostovanja koja su tradicionalno teška i nezgodna za Partizan. Očekuje nas najteži rival od kako sam ja u Partizanu, više smo imali problema sa Napretkom, nego sa bilo kim drugim. Samo ako izađemo na utakmicu sa motivom kao da je u pitanju Zvezda ili evropska utakmica, možemo da računamo da ćemo pobediti, a tako mora da bude za svaki meč ove sezone.

Sumirao je još jednom pripreme i zadovoljan je urađenim.

- Više sam nego zadovoljan obimom posla koji smo uradili, a pre svega činjenicom da smo svi bili pod velikim rizikom da 5-6 igrača dobije koronu i da se sve raspadne, da morate da izolujete ekipu i sve ode u propast što se tiče priprema. Mogli smo da ispunimo u dobroj meri ono što smo zacrtali. Prezadovoljan sam, završilo se odlično kako je moglo da bude.

Može li do derbija sa Vojvodinom da se izvuče maksimalan broj bodova na startu prvenstva?

- Naravno da može. Objasniću i igračima da ovo nisu male utakmice.

Kakva je situacija sa Lazarom Markovićem?

Lazar Marković Lazar Marković; Foto: Marko Jovanović

- Radujem se, Lazar je pored priprema u decembru, tek tada je dobro prošao pripreme, ove još bolje i se digao, ako bude zdrav, očekujem od njega velike stvari. To sa povredama jeste neka cena koju on plaća, tri - četiri godine nije igrao, teško je kada je tako. Dosta sam pričao sa njim poslednjih godinu dana, najavio sam mu da će taj povratak biti dug i težak.

Da li će Popović biti prvi izbog na golu na startu prvenstva?

- Kapiten Stojković je propustio dobar deo priprema. Popović je jedan od igrača koje računamo kao "bonus" igrače i nije loše da nam golman bude "bonus igrač". Za početak će biti tako.

Kada će Banjak da zaigra?

Maki Banjak fudbaler Partizana Maki Banjak; Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- U ovom momentu ne računam na njega za meč u Kruševcu, ali uskoro će biti u konkurenciji. Prezadovoljan sam, došao je sa velikom željom i motivom da se dokaže u velikom klubu. Na njemu je da se što pre adaptira na ono što mi radimo na terenu, mislim da će to biti kratak period, on je inteligentan momak i školovan igrač.

Koje su karakteristike koje su preporučile dolazak Dušana Lalatovića?

- Leva noga, visina, a da nije spor, Sve su to jako bitne karaktetistike, čak i modernog fudbala. Leva noga je jako bitna, tako da su to dve stvari koje mogu da budu njegov adut. Sa Makijem ćemo raditi kao i sa njim, nije u takmičarskom ritmu, treba da se uhoda, ali on je zalog za budućnost, ne moramo da žurimo s njim, tu smo dobro popunjeni na poziciji štopera.

Neće biti prodati i Sadik i Stevanović

Da li može da se očekuje da odu i Umar Sadik i Filip Stevanović?

Filip Stevanović, Umar Sadik, FK Partizan Umar Sadik i Filip Stevanović; Foto: MN Press

- Sigurno neće obojica biti prodati. Idealna situacija za nas je da eveutalno prodamo Fiću, a da on ostane sa nama na pozajmici. Imamo još nekih varijanti rezervnih, ako uđemo u ligu Evrope. Ono što je bitno, neće biti osipanja tima, ako neko ode, lako ćemo ga nadomestiti. Po prvi put Partizan posle dugog perioda ima istu ekupu, to je naš najveći plus. Ako jedan ode, neće se to osetiti mnogo, kao nekada kada je odlazilo po 6-7 igrača.

Ne komentarišem Zvezdu, Kanga i Katai su dobri igrači

Da lis te ispratili dolaske Kange i Kataija i šta mislite o povratnicima u srpskom fudbalu i planira li Partizan nešto slično?

155. Večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Gelor Kanga; Foto: Marko Jovanović

- Ne bih komentarisao Zvezdu, to nije moj posao. Obojica su izuzetno kvalitetni igrači, gledao sam ih više puta. Ti povratnici mogu da se pokažu kao pogodak, ali i kao promašaj. Što se nas tiče ne planiramo da dovodimo više igrača, može da se desi ako nešto iskrsne da ne košta puno, a da je kvalitetno. Izbegavam da komentarišem bilo šta vezano za Zvezdu, trudićemo se da fokus bude na onome što mi radimo. Do derbija ima vremena, igračemo i mi Ligu Evope, oni Ligu šampiona.

Da li je potreban još jedan zadnji vezni? Razmatra li se Docić iz Čukaričkog, ako odu Zdjelar ili Šćekić?

- Dolasci u Partizan su uslovljeni isključivo odlascima. Nemam najavu da bilo ko od ovih igrača ide iz kluba, ja nemam takve informacije.

Superliga ove sezone ima 20 ekipa, radite li na tome da umireite temperament da se na ponovi situacija sa Zlatiborom?

- Kada počne prvenstvo vraćam se onom ponašanju koje je godinama već kod mene. Te reakcije na priremama su logične sa moje strane, jer mislim da nema razloga da na pripremama ulazimo u rat i eventualno rizikujemo povrede.

Ne volim nametnuta pravila za mlade igrače

Savo Milošević Foto: Marko Jovanović

Šta mislite o pravilu da dva igrača mlađa od 21 godine moraju da budu u startnoj postavi?

- Pravilo je takvo kakvo je, mi smo kao klub i bez toga gurali mlade igrače. Jedino mi se ne dopada kada silom nešto radite. Razgovarao sam sa mlađim igračima, jer i oni moraju da respektuju to što dobijaju i da poštuju, dobiće nešto što ne zaslužuju. Mi smo ovim pravilom primorani da ih forsiramo i postoji opasnost da "sagore". Fića Stevanović još nije izborio startnih 11 godinu i po dana, a ovi momci će biti u 11 bez imalo muke.

Objasnio je i zašto "bonus" igrače nisu jurili u drugim klubovima, već iz svoje omladinske škole.

- Naša deca iz omladinske škole su školovanija, zato "bonuse" ne jurimo po Srbiji, verujemo da su oni spremniji za ove stvari od ostalih u Srbiji. Oni moraju da budu spremni, da napreduju u svakom aspektu, a moraju da se nose sa ogromnim pritiskom. Nije lako pripremiti mladog igrača da igra u Partizanu, jer treba nositi se sa pritiskom.

Osvrnuo se i na pozajmicu Arambašića u Metalcu.

- Arambašić može da bude u prednosti u odnosu na ove koji ostaju, upravo zbog toga što može da ima više utakmica tamo i za šest meseci može da se vrati ovde i bude u prednosti u odnosu na druge igrače.

Partizan razmatra da se pojača na mestu golmana.

- Pop je na golu, Stojke nije prošao pripreme. Neca Stevanović još nema definisanu situaciju, ali ima i crveni karton iz finala Kupa, pa smo odlučili da se pojačamo na toj poziciji.

Video: Milošević: Prioritet ove sezone je da vratimo titulu u Humsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    31. jul 2020 | 13:42

    И њему је јасно, да, какав тим има, може бити само други, и то у најбољем случају...ако их Лале пусти. Али навикли су се већ и фракције, и управа на то...

  • Cccc

    31. jul 2020 | 13:38

    Vec sutra ce biti -2 ili -3 boda.

  • Nscz

    31. jul 2020 | 14:00

    Izgubio si namesten kup 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA