Nemac otišao iz Nikolićeve Lokomotive i povukao se: Korona "oterala" u penziju šampiona sveta

Bivši defanzivac Juventusa Benedikt Hevedes napustio je Marka Nikolića i Lokomotivu iz Moskve i otišao u penziju sa 32 godine

  • 0
Foto: Printscreen Youtube

Hevedes je pošao stopom Andree Širlea koji je nedavno takođe odlučio da se povuče iz aktivnog bavljenja fudbalom.

Hevedesovi razlozi su porodične prirode i u penziju ga je pogurala poduža pauza zbog pandemije korona virusa.

- Jednostavno sam primetio koliko me ispunjava srećom to kad provodim vreme sa svojim sinom. Fudbal mi je odjednom postao manje važan - rekao je Hevedes za Špigel.

On je igrao u Šalkeu, odakle se u sezoni 2017/2018 našao u Juventusu na pozajmici posle čega je zaigrao za Lokomotivu. Nije praktično ni stigao da se upozna sa srpskim trenerom, ali je odluku već doneo.

- Voleo sam da igram fudbal do kraja. Teško je odustati od svega, ali je možda korona virus uz utakmice pred praznim tribinama bio poruka koju sam čekao da bih prestao. Novac mi nije bitan, zaradio sam ga dovoljno - dodao je Nemac.

On je u Juventusu odigrao tri utakmice i dao je jedan gol, za Lokomotivu je igrao od 2018, a sve do odlaska u Juventus 2017. godine igrao je gotovo čitav fudbalski vek u Šalkeu od mlađih selekcija u koje je došao 2001. godine.

Sa reprezentacijom Nemačke je 2014. godine na Mundijalu u Brazilu postao i prvak sveta što mu je najveći uspeh u fudbalskoj karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA