≫ 

"Cilj Radničkog je da ide u Evropu"

Nišlije su pretrpele velike promene u sastavu, ali ne odustaju od svog puta

  • 2
FK Crvena zvezda - FK Vojvodina, Radoslav Batak Foto: Marko Todorović

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je da cilj da njegov tim ove sezone izbori plasman u Evropu.

- Pred nama je sezona puna neizvesnosti, ali i velikih očekivanja. Bez obzira na sve teškoće, Radnički ima svoj cilj, to je Evropa i na nama je da od samog starta kidišemo ne bi li to i ostvarili - rekao je Batak.

Radnički je između dve sezone pretrpeo ozbiljne promene u sastavu, a tim sa Čaira je u ovom prelaznom roku angažovao desne bekove Nikolu Aksentijevića i Aleksandra Kostića, krilne napadače Nenada Gavrića, Kristijana Živkovića i Dušana Stojiljkovića, štopera Žarka Markovića, napadače Iliju Spasića i Filipa Kasalicu, te veziste Nenada Šljivića i Todora Petrovića.

Klub su napustili Filip Knežević, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Dejan Meleg, Lazar Đorđević i Mario Maslac, dok je doskorašnji kapiten Saša Stojanović završio igracku karijeru

Nišlije će u subotu na Čairu u prvom kolu Superlige od 19.30 dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.

-  Okolnosti su takve da smo mi kompletirali ekipu maltene na dan pred prvu utakmicu. Uspeli smo juče i prekjuče da dovedemo četvoricu proverenih igrača i tako smo napravili balans u timu, pa ćemo imati pravi spoj mladosti i iskustva. Nama su ti igrači bili i više nego potrebni - rekao je Batak i dodao:

Batak je govorio i o konkurenciji za plasman medu prve četiri ekipe u Superligi Srbije.

- Dobra je stvar što imamo veliki broj timova koji se bore za vrh. Videli ste kako je prošle sezone iznenadio TSC. Tu su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i sigurno je da će biti još neko iznenađenje. Naš cilj se zna, a to je izlazak u Evropu i to je jedini rezultat koji bi mene zadovoljio u narednoj sezoni.

- To je cilj Radničkog svake godine i tako će biti i ove. Čeka nas teška i naporna liga, neće biti lako, ali moramo biti optimisti i verovati u sebe - zaključio je Batak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x-XpLoSiivE-x

    31. jul 2020 | 20:24

    Nemojte u evropu jer vas gaze neki koji su juce poceli da igraju fudbal, brukate drzavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA