≫ 

Navijači na tribinama u novoj sezoni? To je nerealno! Italijani ne znaju kada će otvoriti stadione

Ministar sporta Italije Vinćenco Spadafora kaže da je gotovo nerealno da se navijači vrate na tribine stadiona u Italiji, možda čak i u celoj narednoj sezoni

  • 0
Italija se bori sa širenjem prve velike epidemije korona virusa usled porasti infekcija u Evropi. To je uzrokovalo otkazivanje popularnog venecijanskog karnevala, prekid fudbalskih igara u višoj ligi u pogođenom području i zatvaranja bioskopa, uključujući i legendarnu milansku La Scalu. Foto: Tanjug/AP

Spadafora je to izjavio povodom rasta broja obolelih od korona virusa, koji je u Italiji izazvao katastrofu od marta do sada. Ništa bolje nije bilo ni u Francuskoj, Španiji ili Velikoj Britaniji gde su desetine hiljada ljudi umrle od virusa.

Zato se već nekoliko meseci unazad igra pred praznim tribinama, a Spadafora kaže da je uspeh samo po sebi to što je Serija A završena. Titulu je osvojio Juventus koji je u finišu bio bolji od Atalante, Lacija i Intera.

- Van domena stvarnosti je predlagati da se nova sezona počne otvorenim stadionima, a to nije ni u skladu sa odlukama Vlade. Trenutna sezona se završava ovog vikenda i meni se čini da je to veliki uspeh. Bili smo obazrivi i sve smo radili smireno, restartovali sezonu kada je bilo moguće, a ne zato što nas je neko primorao - kaže Spadafora za radio Kis kis.

On je izrazio nadu da će se sezona u relativno boljim uslovima igrati tek od septembra.

- Nadamo se da ćemo tada nastaviti bez pritiska. Kada je reč o navijačima na stadionima, tu moramo da pratimo pandemijsku krivu i vidimo kako se kreće javno zdravlje - kaže Spadafora.

Da podsetimo, u Italji je do sada otkriveno skoro 250.000 obolelih od korona virusa, a čak 35.141 osoba je prema zvaničnim brojkama preminula od infekcije COVID-19.

Navijača na stadionima u Italiji nije bilo od marta kada je pandemija krenula da bukti u Evropi pa je veliko pitanje kada će oni moći da se vrate.

Video: Gelor Kanga se vratio u Crvenu zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA