≫ 

Burna pobeda Partizana u Kruševcu: Preokret, diskutabilan penal u 85. minutu i prvenac tinejdžera!

Malo lepog fudbala, mnogo prekida, nervoze sa obe strane i četiri gola, obeležili su duel Napretka i Partizana, u kome je tim iz Humske na kraju slavio sa 3:1. Golove za crno-bele su postigli Lazar Marković i Brbras Natho (jedanaesterac) i Nikola Čolić, dok je strelac za domaćina bio Kočić.

FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Kada biste pitali nekoga ko nije pratio igre Partizana tokom priprema kako mu se čini ekipa crno-belih posle prvih 45 minuta duela sa Napretkom, verovatno bi se zapitao da li su fudbaleri gostiju uopšte bilo šta radili na Zlatiboru, čak i da li se međusobno poznaju.

Opravdanje ne mogu da budu ni spor teren, niti povišena temperatura, jer u istim uslovima su igrali i Kruševljani, s tim da su bili mnogo inspirisaniji, srčaniji, žustriji u duelima i samo vešto koristili ono što im se puža, a tim Sava Miloševića im je, poput ražalovane vojske, dozvolio i previše.

FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Bilo je jasno već u prvih 15-tak minuta da Partizan ne izgleda dobro na terenu, da mu nedostaje energija, ideja u igri, da ne postoji smisao, niti kombinatorika, kao ni neko da podvikne i trgne ekipu iz letargije.

Linije tima su bile previše udaljene, nazirao se i evidentan problem u organizaciji igre, ispraćen greškama u pasu, individualnim pokušajima “na silu”, koji su igrači Napretka rešavali bez većih problema, koristeći svaku priliku za kontranapad.

U toj početboj fazi utakmice crno-beli nisu uspeli ni da se primaknu golu Kruševljana, a kamoli da priprete, dok su na drugoj strani domaćini u nekoliko navrata ozbiljno pripretili, ali se Partizan u poslednjim momentima “vadio” iz problema. Posebno je bilo kritično u 16. minutu, kada je golman Popović pravovremeno izašao s gola i sprečio Stevića da Kruševljanima već tada donese prednost.

Možda je upravo ta prilika domaćina bila signal Miloševićevom timu da se “uozbilji”, te je u minutama koji su usledili Partizan preuzeo igru i posed u svoje ruke, potiskujući Napredak na svojuj polovinu i primoravajući ga da se brani sa svih deset igrača u polju.

FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Ipak, sem jalove inicijative od crno-belih ništa više nije moglo da se vidi. Lopta je sporo cirkulisala i dalje se grešilo u pasu i sve se svelo na nekoliko soloakcija Umara Sadika, čiji pokušaji su zastavljani i najbolju priliku Sume, upravo na pas Nigerijca, koji je pokušao glavom, ali je ostao "kratak".

Pokušavao je Partizan i u poslednjih 15-tak minuta prvog dela da probije blok, imao solidne pokušaje preko Zdjelara, Asana, Sadika (svi udarci blokirani), da bi pred sam odlazak na odmor usledio šok za goste.

Igrao se 45. minut, tekla je akcija Napretka koju je Partizan u prvi mah osujetio i krenuo u kontraudar, ali je lopta došla do Kostića, koji je slabo šutirao sa 30-tak metara, ali dovoljno jako da iz nehata asistira Kočiću. Kompletna reakcija igrača Partizan je bila očajna, pa usamljenom igraču Napretka nije bilo teško da pogodi dalji ugao – 1:0.

Sve je mirisalo na “minu” Partizana, koji se mnogo puta opekao u Kruševcu, te je Milošević reagovao već tokom odmora i na teren poslao Lazara Markovića. Ispostavilo se da je pogodio u metu, jer mu je vezista posle nekoliko sekundi u nastavku uzvratio – golom.

Igrao se 46. minut, pas iz dubine je uputio Natho, a Marković umakao i čuvarima i golmanu Živkoviću, skrativši udarcem glavom ugao lopte, koja je završila u mreži – 1:1.

U stituaciji prilikom izjednačujućeg gola crno-belih Napredak je u sudaru ostao bez golmana, a posle minut igre na klupu je morao i strelac Marković, koga je zamenio debitant u prvom timu Nikola Čolić.

Nastavak utakmice je doneo igru na praktično jedan gol – Napretkov. Za razliku od prvog dela kada su uspevali da uzvrate i ugroze Partizan, domaćini su, pod pritiskom, postavili odbranu sa kompletnim timom na svojoj polovini, ne uspevajući da povežu više od tri pasa.

FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović
FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Crno-beli su imali težak zadatak da probiju blok, ali su u nekoliko situacija uspevali da dođu u pozicije da ugroze gol domaćina. Pokušavali su Asano, Ostojić iz daljine, Vitas posle prekida, da bi u 82. minutu sevnula kontra Napretka koja je Partizanu umalo došla glave.

Uroš Vitas je zakasnio u pravljenju ofsajda, umakao mu je Mrkić, potom ga i zalomio, ali i šutirao visoko preko gola u situaciji kada je mogao da pita Popovića "koji ugao".

Već u sledećem napadu, Partizan je izborio korner, koji mu je doneo pobedu. Prvo je Natho izveo prekid, koji je čuvar mreže odbio i omogućio udarac iz ugla, da bi posle izvođenja Živanović sa dve ruke držao Vitasa, posle čega je Danilo Grujić, možda i prestrogo, pokazao na jedanaesterac i izazvao buru negodovanja kod igrača domaćeg tima.

Bibras Natho nije pogrešio - 1:2.

Meč je produžen pet minuta, u kojima je i mladi debitant Nikola Čolić stavio tačku na meč, Svemu je prethodila bravura Sadika, koji je predriblao celu odbranu, ali mu je udarac odbranjen, da bi Čolić prikucao loptu u mrežu za 3:1.

(Z. Ivković)

FK NAPREDAK - FK PARTIZAN 1:3

(Kočić 45 - Marković 46, Natho 85.p, Čolić 90+4)

TOK MEČA

90+4. minut - GOL, 1:3! Čolić je strelac, debitan u Superligi, i to psole velikog promašaja Sadika. Bio je na pravom mestu tinejdžer i pogodio za svoj prvenac među seniorima.

90. minut - Konfuzna komunikacija sudija oko nadoknade vremena. Grujić je navodno pokazao da će se igrati još šest minuta, ali je četvrti sudija pokazao minut manje na displeju kod aut-linije.

85. minut - PENAL za Partizan, 1:2! Pogodio je sa bele tačke Natho. Prethodno je igrač Napretka intenzivno držao Ostojića u borbi za poziciju na ubačen korner, utisak je da je štoper Partizana bio onemogućen da se izbori za poziciju, te je zato Grujić pokazao na najstrožu kaznu. Činjenica je da je takvih duela danas bilo kod gotovo svakog kornera.

83. minut - Velika prilika za Napredak! Mrkić je izbegao ofsajd, Vitas nije najbolje bio pozicioniran u toj situaciji, ali je stigao damakar malo zasmeta napadaču domaćeg tima pred golom. Lansirao je Mrkić loptu sa tek nekoliko metara preko gola! Žaliće Kruševljani za ovom šansom.

76. minut - Rezervni golman Napretka Aleksa Jordanov (18) je paradom zaustavio udarac Ostojića, posle čega su crno-beli izveli 14. korner. I opet je Ostojić bio u prilici posle ubačene lopte.

68. minut - Sadik je pokazao driblersko umeće, "žrtva" je bio Milovanović koji je u nemoći da zaustavi Nigerijca uhvatio napadača Partizana sa obe ruke i zaradio žuti karton. Sadik je imao šta da prigvoori fudbaleru Napretka za nesportski potez, Milovanovića je to još više iznerviralo, pa je nastavio i verbalno da se obračunava sa špicem crno-belih.

FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

64. minut - Partizan je uspostavio kontrolu igre, napada, deluje da gosti imaju više snage i kapaciteta da dou do gola naspram Kruševljana koji su više koncentrisani na odbranu svog gola.

54. minut - Ne može ni Marković dalje, izgleda da je u pitanju ozbiljnija povreda posle sudara sa golmanom Živkovićem. Peh za napadača Partizana kome za utehu ostaje da je uspeo da postigne gol i izjednači rezultat pod Bagdalom. Umesto njega u igri je mladi Štulić.

47. minut - Ne može Živković da nastavi igru, golmana Napretka iznose sa terena, deluje da je u pitanju povreda kolena. Ambulantna kola su na terenu.

46. minut - GOL, 1:1, Lazar Marković - 40. sekundi pošto je ušao u igru! Ekspresna egzekucija Lazara Markovića, tek što je lopta krenula sa centra Partizan je izjednačio. Natho je ubacio loptu pred gol,  rezervista crno-belih, tek što je ušao u igru, matirao je golmana Živkovića, i povredio ga, nažalost, tom prilikom.

Mladen Živković, FK Napredak Printskrin: TV B92

46. minut - Na terenu je Lazar Marković, ušao je umesto Stevanovića.

POLUVREME

45. minut - GOL, 1:0, Kočićev mat Partizana u 45. minutu! Kakav kiks je to bio odbrane Partizana, potpuno odsustvo bilo kakve reakcije poslednje linije nakon šuta Kostića. Udarac je bio toliko loš da je to bila asistencija za Kočića, koji je, posle prijema, mirno poslao loptu po zemlji u dalji ugao Popovića. Ubrzo potom sudija Grujić je označio kraj zanimljivog poluvremena.

44. minut - Umalo da Napredak povede, i opet je Abubakar iskreirao saigraču šansu. Kočić je izašao pred Popovića, ovaj mu išao u susrtet, usledio je lob igrača Napretka, ali nedovoljno oštar i jak, pa je Ostojić intervenisao ispred nebranjenog gola.

FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

43. minut - Šansa za crno-bele, u režiji Natha i Asana, koga je pri šutu blokirao Leković i tako ključno usporio loptu, pa je Živković lako ukrotio.

38. minut - Partizan je uspostavio kontrolu igre, Kruševljani kao da su malo i fizički pali, ali daleko od toga da su bezopasni. Upravo se Spremo izborio za loptu u duelu sa Asanom, proigrao Abubakara, a ovaj, posle remplovanja sa Vitasom, izgubio poziciju, što je Popović iskoristio da uhvati loptu.

28. minut - Predahnuli su na sudijskom tajm-autu igrači oba tima, po povratku na teren Zdjelar je prvi pripretio iz slobodnog udarca. Šutirao je pravo u golmana Kruševljana Živkovića.

24. minut - Šansa za Partizan, najbolja do sada. Sadik se lepo oslobodio čuvara negde na rubu kaznenog, u sekundi primetio ubacivanje Sume i nabacio mu loptu pred gol, na glavu, ali je omaleni Gvinejac bio kratak da bolje izvede udarac. Velika šansa z crno-bele je propala.

19. minut - Rasplamsala se borba, Partizan više napada, ali Kruševljani su opasniji, vrlo su ubitačni u kontrama. Popović je pravovremenim pozicioniranjem zaustavio kontraudar i šut beka Stevića.

17. minut - Najveća uzbuđenja na obe strane. Prvo je golman gostiju Popović morao da izleće i u poslednji čas spreči Kočića da se nađe u idealnoj prilici psol dodavanja Abubakara. Na drugoj strani je udarac Natha izblokiran, tako da je lopta promenila pravac i umalo prevarila golmana domaćeg tima.

FK Napredak- FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

13. minut - Opasno je bilo po Partizan posle centaršuta Abubakara iz dubine polja. Lopta je odskočila skoro na petercu pored obojice štoper Vitasa i Ostojića, ali je Spremo bio u teškoj poziciji da iskoristi kiks defanive gostiju.

8. minut - Prvi korner za Partizan, posle intervencije Mrišća ispred svog gola na centaršut Miletića.

5. minut - Šansa za Kruševljane, Vitas je krajnjim naporom glavom intervenisao na prvoj stativi i izbacio loptu u korner. Sprečio da ona dođe do Oumarua.

3. minut - Već se sudija Grujić mašio za džep, pokazao je žuti karton defanzivcu Napretka Lekoviću zbog grubog starta nad Sadikom na polovini Partizana. Preoštar je bio nekadašnji igrač Rada i Partizana.

SASTAVI

Napredak: Živković, Stević, Mršić, Marinković, Leković, Kostić, Milovanović, Spremo, Markoski, Kočić, Oumaru.

Partizan: Popović, Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević, Zdjelar, Natho, Suma, Stevanović, Asano, Sadik.

Najava meča:

Crno-beli će u ovom duelu biti lišeni pomoći najnovijeg pojačanja Makija Banjka, a trener Partizana Savo Miloševićč je istakao da mu je teže igrati u Kruševcu protiv Napretka nego protiv Crvene zvezde.

- Očekuje nas najteži rival, bar otkad sam ja trener Partizana. Sa Napretkom smo imali više problema nego sa ostalim ekipama u Superligi i to poziva na oprez. Trudio sam se prethodnih nedelja da ekipu pripemim za tu prvu utakmicu u Kruševcu, jer samo ako u ovu utakmicu uđemo sa motivom i željom kao da je to Crvena zvezda ili neka evropska utakmica, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. To će ove godine generalno važiti za sve utakmice u Superligi, a pogotovo za ovu prvu - rekao je Milošević.

Glavni sudija je Danilo Grujić, dok su mu pomoćnici najbolji mahači u Srbiji - Dalibor Đurđević i Milovan Ristić.

Superliga, 1. kolo:

Petak:

Spartak - Zlatibor 3:0

(Denković 8 pen, 32, Srećković 90)

TSC - Vojvodina 2:2

(Lukić 26, Silađi 79 – Mrkaić 35, Varga 49 ag)

Mladost - Javor 2:1

(Krajišnik 25, Jovanović 40 – Zvekanov 75)

Subota:

Napredak - Partizan 17.30

Crvena zvezda - Novi Pazar 19.30

Radnički - Metalac 19.30

Mačva - Bačka 19.30

Proleter - Rad 19.30

Čukarički - Inđija 19.30

Voždovac - Radnik 19.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikan

    1. avgust 2020 | 19:28

    Pokrite se usima zajedno sa ovim sudijom i tisina do kraja sezone najjadniji klubicu u Srbiji!

  • Vu

    1. avgust 2020 | 21:11

    Hrvati su Srbe zaje.ali u mnogim stvarima, pa i u tome što su nam uvalili NK Partizan. Sad u Srpskoj ligi 19 klubova igra fudbal, a jedan igra nogomet.

  • Микс

    1. avgust 2020 | 19:34

    Сав јад, чемер и туга српске лиге у једној утакмици.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA