Grci pišu da Makeda ide, ali ne ispod milion evra: Zvezda mimo para ima adut koji treba Italijanu

Zvezda bi mogla da bude Makedi karta za povratak u jače lige kroz Evropu

  • 8
Federiko Makeda Foto:Guliver/Valerio Pennicino/Getty Images

Federiko Makeda i Panatinaikos, rastanak je želja Makede iz nekoliko razloga, a u celu jednačinu se kao njegova naredna destinacija nedavno ubacila i Crvena zvezda.

Prema pisanju grčke Gazete, cilj i kluba i Makede je milion evra, ne manje od toga, mada za sada takvih ponuda nije bilo.

S obzirom na to da se Makedi bliži istek ugovora naredne godine, on je taj koji ima prednost u pregovorima i može da ode i besplatno ako bude strpljiv još šest meseci.

Isti medij piše da je Zvezda najpre nudila 400.000 evra, a onda je pojačala svoju ponudu na 700.000 evropskih novčanica za nekadašnjeg igrača Mančester junajteda koji je igrao u eri Ser Aleksa Fergusona.

- Makeda je neko koga sam ispratio dok je igrao u Junajtedu, odigrao je dobro sezonu u Panatinaikosu, ja sam u kontaktu sa klubom stalno, radimo na svim poljima, ako nešto bude nema šta da se krije - rekao je o Italijanu trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Grci čitavu situaciju sa Makedom nazivaju "pokerom od milion evra", jer niti Makeda želi da ostane, niti Panatinaikos želi da izbegne mogućnost da ga proda.

Osim toga, Italijan je ljut i zato što mu klub još uvek nije ponudio produžetak saradnje pa se već mesec i po dana natežu u vezi sa ostankom odnosno odlaskom.

Piše se da je više od Zvezde ponudio jedino klub iz Dubaija koji je dao između 750.000 i 800.000 evra za Makedu.

Čekaju se ponude iz Turske i Italije, ali je korona virus mnogima vezao ruke i zakjučao sefove za transfere. To je ono gde takmičarski motiv može da prevagne. Konkretno, učešće u evropskim takmičenjima.

Ukoliko srpski klub učini ono gotovo nezamislivo do pre koju godinu i treći put zaredom se plasira u Ligu šampiona, a Makeda u međuvremenu ne ode nigde, onda će crveno-beli imati jak "čip" za pokeraškim stolom o kom pišu Grci.

Bilo kroz novac koji bi Zvezda dobila, bilo kroz ambiciju Italijana da ga vide na evropskoj sceni i sa 29 godina kupi neki od klubova iz "liga petice".

Makeda bi to želeo jer je u Panatinaikosu stekao samopouzdanje izgubljeno u Novari gde je na 28 mečeva dao svega tri gola.

S druge strane, u Grčkoj je na 65 utakmica dao 26 golova i podelio osam asistencija od septembra 2018. do sada.

Video: Stanković o Kangi i da li se savetovao sa Božovićem i Milojevićem koji su radili s njim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA