≫ 

Imobile izjednačio Iguainov rekord: Ćiro dao 36 golova u Seriji A i ušao u istoriju

Nije bilo suđeno za više, ali bar sa Argentincem deli vrh

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Napadač Lacija Ćiro Imobile izjednačio je rekord Gonzala Iguaina po broju golova postignutih u jednoj sezoni u porazu od Napolija 1:3 u meču 38. kola Serije A.

Imobile je dao gol u 22. minutu za izjednačenje, pošto je Fabijan Ruiz na San Paolu doveo domaći tim u vođstvo već u devetom minutu.

Ruiz je iskoristio dodavanje Drisa Mertensa da iz sredine i sa oko dvadestak metara pošalje preciznu loptu u ćošak za 1:0, da bi Imobile svoj 36. gol u Seriji A postigao posle dodavanja Adama Marušića.

Pobegao je dvojici čuvara u kaznenom prostoru, provukao se između njih i i lagano sa tri metra u bliži ugao matirao golmana napuljskog tima.

To Laciju nije bilo dovoljno jer je u nastavku Lorenco Insinje u 54. minutu realizovao penal za 2:1, a Politano u 93. minutu postavio konačan rezultat.

On se ubacio iz drugog plana i iskoristio lepo dodavanje Mertensa koji se i drugi put upisao u kolonu sa asistencijama za konačnih 3:1.

Napoli posle ove pobede zauzima sedmo mesto sa 62 boda, dok je Lacio četvrti sa 78.

Što se tiče Imobilea, on je posle četiri godine izjednačio rekord Iguaina koji je upravo u dresu Napolija u sezoni 2015/2016 postigao 36 golova.

Prethodni rekord od 35 golova je 66 godina ranije postavio Gunar Nordal, a Imobile je nešto ranije osvojio i Zlatnu kopačku Evrope jer Kristijano Ronaldo nije uvršten u tim Juventusa za poslednji meč te nije imao nikakvu šansu da ugrozi špica nebesko-plavih.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Trener Novog Pazara: Mi smo pokušali da pariramo u nekom periodu, ali bilo je nedovoljno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA