Inter pobedio Atalantu i postao "gazda ostatka Italije": Roma iznenadila Juventus za kraj Serije A

Fudbaleri Intera pobedili su Atalantu, najatraktivniju ekipu ove sezone u Seriji A i završili na drugom mestu lige na kraju sezone

  • 0
Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Neroazuri su u direktnom okršaju 38. kola slavili sa 2:0 na gostovanju i potvrdili status "gazde ostatka Italije", pošto je Juventus još ranije overio status hegemona u prvenstvu iako je poražen od Rome na kraju 1:3.

Inter je prvenstvo završio sa 82 boda, dok Atalanta ima 78 na trećem mestu. Prvi pogodak za tim iz Milana postigao je Danilo D'Ambrozio već u 49. sekundi meča.

Njega je Ešli Jang centaršutem sa levog krila pronašao "u trepavicu" u petercu i ovaj je glavom bez problema to rešio za 1:0.

Devetnaest minuta kasnije, Jang je i sam bio strelac drugog gola za Inter. Njemu je asistirao Roberto Galjardini, ali je Jang maestralno poslao felš sa 25 metara iskosa i pogodio pravo u ugao za konačnih 2:0.

Juventus je u poslednjem kolu dozvolio sebi poraz od Rome 1:3 na Alijanc stadionu, iako je golom Gonzala Iguaina poveo u petom minutu.

Njemu je Adrijen Rabio dodao posle kornera, a Argentinac je bio siguran u petercu. Preokret Rome počinje takođe od kornera i "bombe" Nikole Kalinića sa 15 metara.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Kaliniću je odbitak "seo" na volej i on je loptu samo zakucao u mrežu kroz više igrača u 23. minutu.

U 44. je već bilo 2:1 za Vučicu. Strelac je ovog puta bio Dijego Peroti iz penala, koji je skrivio Danilo faulom nad Rikardom Kaljafijorijem.

Peroti je pobedu potvrdio u 52. minutu kada mu je kroz odbranu sjajnu loptu po zemlji poslao Nikolo Zaniolo, a ovaj rešio akciju laganim šutem po zemlji za tri boda.

Ova tri boda značila su da se Roma obezbedila na petom mestu Serije A sa 70 bodova, dok je Juventus naravno ostao prvi sa 83.

U ostalim mečevima dana, Lacio je poražen od Napolija 1:3 uz gol Ćira Imobilea koji je izjednačio Iguainov rekord 36. golom u sezoni. Milan je pobedio Kaljari sa 3:0, a Breša i Sampdorija su odigrale nerešeno 1:1.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Zvezda vodi 3:0, strelac je Miloš Vulić iz slobodnjaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA