≫ 

Otkriveni 7 godina čuvani, tajni papiri Reala: Madriđani nudili strašan ugovor Levandovskom

Real je umalo promenio tok karijere Poljaka

  • 1
Robert Levandovski Foto: Tanjug/AP

Napadač Bajern Minhena Robert Levandovski bio je na jedan paraf od Real Madrida.

Posle skoro sedam godina, poljski Onet Sport je otkrio kompletne papire ugovora koje je Real spremio za napadača još dok je ovaj bio u Borusiji iz Dortmunda.

Levandovski je i danas jedan od najboljih fudbalera na svetu, ali je tada zbog rezultata Borusije pod Jirgenom Klopom bio na visokoj ceni u špicu.

Otkriveni tajni papiri neostvarenog ugovora sadrže i brojke i dinamiku isplate i sve! Osim Robertovog potpisa.

Real je po papirima nameravao da dovede Levandovskog za džabe, što je Bajern naposletku uradio kada mu je dao "devetku".

Poljak bi kao bonus za potpis dobio 11 miliona evra februara 2015. godine, a sam ugovor sadrži i neke zabrane i stvari kojih je Levandovski morao da se odrekne.

Tako na primer nije smeo da vozi motor ili gliser, nije smeo na skijanje ili parašuting, niti na sportove kakav je alpinizam ili penjanje.

Real je uskočio u priču kada je već Levandovski imao verbalni dogovor sa Bajernom, ali je morao da odradi svoj ugovor sa Milionerima.

Imena Hoze Anhel Sančeza i Manuela Redonda stoje u ugovoru, a Levandovski bi po sezoni dobijao 8.609.590 evra, odnosno nešto više od osam i po miliona.

Ugovor je bio dugoročno planiran, ali je negde došlo do mimoilaženja, a pretpostavka je da je reč o ulozi u ekipi.

Naime, Real je u tom trenutku već imao Karima Benzemu u napadu, Kristijano Ronaldo je već bio alfa i omega u ekipi, pa je bilo pitanje koliko bi tu prostora za golove i igru Levandovskog i bilo.

Ovako, izabrao je Bajern u ligi koju je poznavao i na koju se navikao, istrpeo je početne kritike navijača i sedam godina kasnije izrastao u ono što se s pravom može nazvati jedna od legendi bavarskog kluba.

Da je ove sezone bila dodeljivana Zlatna lopta Frans fudbala, bio bi svakako, ako ne glavni kandidat, a ono u najužem izboru da osvoji prestižno priznanje.

Video: Lalatović uzeo mikrofon, a onda je krenulo prozivanje: Trener poslao uvredljivu poruku Grobarima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    3. avgust 2020 | 09:16

    Čuj jak ugovor??Dolazi bez obeštećenja onda se ugovor odmah pojačava...Nude mu 8,5 miliona € bruto a Bayern mu dao 19...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA